Avui participo a la Recepta del 15 amb aquestes galetes fetes amb farina de blat integral, sucre morè i melmelada casolana de maduixots.
Ingredients per a les galetes:
250g de farina de blat integral
250g de sucre morè
1/2 culleradeta de llevat en pols
12g de mantega (consistència de pomada)
1/4 de got d'aigua
Elaboració de la melmelada de maduixes casolana: aquí
Preescalfeu el forn a 200ºC
Paseu el sucre pel molinet de cafè
Primer barregeu la farina amb el sucre i el llevat, seguidament poseu-la en forma de volcà sobre el marbre o planxa i barregeu la mantega,. A poc a poc, aneu incorporant l'aigua fins que la massa no s'enganxi als dits. El treball ha de ser suau, gairebé la massa es fa sola. Quan la tingueu a punt l'esteneu amb un corró (gruix al vostre gust).
Talleu-la a rectangles i esteneu-los a sobre una safata de forn, on ja hi haureu col·locat un paper també de forn.
Coeu entre 12 a 15 minuts (depenent de la gruixudaria).
Un cop retirades i fredes les serviu amb una culleradeta de melmelada de maduixots per sobre.
Si no les voleu tan cruixents com aquestes, vaireu una mica la proporció posant una mica menys de sucre.