Després de dos dies de tenir el boc encallat, per fi avui puc publicar l'apunt, tot i que veig que encara no va fi Blogger.
Dimecres vaig assitir al curs de cuina que fa el cuiner Joan Dalmau i us volia ensenyar el resultat de la pràctica que he fet a casa.
Dimecres vaig assitir al curs de cuina que fa el cuiner Joan Dalmau i us volia ensenyar el resultat de la pràctica que he fet a casa.
Ingredients per a sis o vuit flams
300 gr de carbassó
1 porro
5 ous
250cl de nata per cuinar
oli d'oliva verge
sal i pebre negre
Ingredients per a la salsa de pebrot
1 llauna de pebrots del piquillo
1 got de brou (jo en tenia de verdures)
Elaboració:
Preescalfeu el forn a 100ºC
Talleu el carbassó i el porro ben petits, sofregiu-los en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Deixeu-los "al dente" i escorreu l'oli sobrant amb un colador finet.
En un pot feu arrencar el bull a la nata
Deixateu els ous en un bol i afegiu les verdures, la nata, la sal i el pebre negre.
Unteu amb oli o mantega les flameres i ompliu-les amb el preparat.
Poseu dos dits d'aigua en una safata (jo ho he fet amb una Pirex de vidre) una mica fonda i col·loqueu els flams per coure'ls al bany maria. Introduïu al forn. Temps aproximat 40 minuts però, vigileu i feu la prova de l'escuradents.
Per fer la salsa:
Poseu els pebrots en una paella amb un raig d'oli i aboqueu el brou i deixeu coure durant cinc minuts. Proveu de sal abans de triturar-los i passar-los pel colador. Com veureu a la fotografia jo no els he colat perquè els preferia notar.