Amb la flaire d'aquests canelons participo a la convocatòria de Memòries d'una cuinera, que com sabeu organitzen els blocs de: Amb idees a la llengua, Coses de Llàbiro i El món de juju .
Són els canelons de peix que vaig preparar per Nadal. Espero que us agradin
Ingredients per a 3 persones
15 plaques de canelons
1 cua petita de rap sense espina
1 bruixa grossa a filets i sense espina
12 llagostins
1 ceba de figueres
1 cullerada de salsa de calçots (opcional)
2 ous durs
Oli verge d'oliva
Sal i pebre negre
Farina i llet per a la beixamel
Formatge ratllat per a gratinar
Preparació:
Talleu el rap a daus
Talleu fina la ceba
Bulliu els ous 12 minuts. Reserveu
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i fregiu el rap, els llagostins i la ceba.
Els filets de bruixa fregiu-los enfarinats i en una altra paella, sinó és desfaria tota. Reserveu.
Quan tingueu tot fregit peleu els llagostins i treieu la pell a les bruixes.
Poseu en una picadora tot el peix i els ous durs i trinxeu al vostre gust. Afegiu la culleradeta o cullerada (segons preferiu) de salsa i rectifiqueu de sal i pebre. Reserveu.
Ompliu les plaques de canelons i col·loqueu-les en una safata de forn
Prepareu la salsa beixamel com tingueu costum o veieu aquí, tot i que aquest cop l'he fet amb oli d'oliva sense gens de mantega.
Aboqueu aquesta salsa a sobre dels canelons i escampeu formatge ratllat per a sobre.
Gratineu i llestos!