Les gotetes d'aigua de la pluja dringuegen
al caure a sobre la barana del balcó. Sense adonar-me'n em porten a prop d'una llar de
foc.
Amb la nova fresqueta em ve de gust encendre
el forn. Coure pa perquè impregni amb la seva oloreta tota la casa, per fer
caliu, per recordar...
Ja tenim la tardor aquí!
Ingredients
200g d'aigua tèbia
18g de llevat premsat
400g de farina mitjà força
50g d'oli
1 culleradeta rasa de sal
Elaboració
amb el robot Thermomix
1. Preescalfeu el forn a 220ºC
2. Poseu al got del robot l'aigua, l'oli i el
llevat. Barregeu durant 5 segons a velocitat 4.
3. Afegiu la farina i la sal. Barregeu durant
10 segons i després programeu 30 segons a velocitat espiga
3. Retireu la massa del got i emboliqueu-la
amb un plàstic fins que augmenti de volum
4. Amb la massa feu diferents boles. Reserveu
una de més grossa per fer pa allargat
5. Poseu paper de forn a sobre d'una safata i
aixafeu ben planes algunes de les boles i deu forma ovalada per fer coques.
6. Empolvoreu de sucre i enforneu durant uns
15 minuts (fins que les veieu torrades)
7. Per fer el pa de massa de pizza agafeu la
bola que heu reservat i doneu forma allargada i deixeu reposar uns minuts abans
de fer-hi uns talls a sobre i enfornar durant 25 minuts.
Amb aquest pa podeu fer-hi tastets si el
talleu a llesques. Amb paté d'olives o pebrot, amb guacamole, amb formatge...
Com podeu comprovar a la fotografia de coca en
veureu poca perquè al sortir del forn tothom ha pessiga. Ei, la foto!!!!!! Però
ja era tard.