dimecres 17 2012

Canelons d'espinacs


Els espinacs es couen en un tres i no res i s'hi poden preparar molt plats. Avui, n'he omplert uns canelons molt senzills de fer.

A l'estiu, a rel de les presentacions que faig amb el robot de cuina Thermomix, vaig descobrir la pasta de canelons precuita Fadaic (la venen al Corte Ingles) que no té res a veure amb les que coneixia (també en fan d'ecològica)

Ingredients  per a tres persones
12 plaques de canelons precuits
2 manats d'espinacs
1 grapat de pinyons sense torrar
1 ceba de figueres
Formatge ratllat
Oli d'oliva verge, sal i pebre

Per a la beixamel:
1/4 de litre de llet fresca i ecològica
15g de farina impalpable de la mateixa marca dels canelons
1 culleradeta de mantega
Sal i pebre a gust

Elaboració
Poseu les 12 plaques dins una safata fonda i amb força aigua i deixeu en remull durant una hora aproximadament.
Ratlleu formatge tipus Emmental a la Thermomix. Per fer-ho talleu-lo en varis trossos i poseu-los al got del robot  durant 10 segons a velocitat 5-10 procureu que estigui fresquet de la nevera perquè us quedarà millor.
Renteu, bulliu i escorreu bé els espinacs. Reserveu
Poseu la ceba tallada ben fina en una paella amb oli d'oliva, quan estigui cuita afegiu els pinyons,  els espinacs, sal i pebre. I coeu al vostre gust.
Col·loqueu les plaques remullades a sobre d'un drap de cuina sec. Farciu-les i enrotlleu-les per col·locar-les en una safata de forn.

Elaboració de la beixamel
Poseu la culleradeta de mantega en una paella al foc, afegiu la llet i la farina. Remeneu a poc a poc amb una batedora de mà  i quan comenci a bullir ja podeu treure-la del foc.


Tireu una capa de beixamel per a sobre dels canelons, tireu formatge ratllat per a sobre i gratineu.
Avui veureu que he fet un combinat a mà i amb el robot. El proper dia us faré una beixamel amb ell que és una delícia.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...