Els espinacs es couen en un tres i no res i
s'hi poden preparar molt plats. Avui, n'he omplert uns canelons molt senzills de fer.
A l'estiu, a rel de les presentacions que faig
amb el robot de cuina Thermomix,
vaig descobrir la pasta de canelons precuita Fadaic (la venen al Corte Ingles) que no té res a veure amb les que coneixia (també en fan d'ecològica)
Ingredients
per a tres persones
12 plaques de canelons precuits
2 manats d'espinacs
1 grapat de pinyons sense torrar
1 ceba de figueres
Formatge ratllat
Oli d'oliva verge, sal i pebre
Per a
la beixamel:
1/4 de litre de llet fresca i ecològica
15g de farina impalpable de la mateixa marca
dels canelons
1 culleradeta de mantega
Sal i pebre a gust
Elaboració
Poseu les 12 plaques dins una safata fonda i
amb força aigua i deixeu en remull durant una hora aproximadament.
Ratlleu formatge tipus Emmental a la
Thermomix. Per fer-ho talleu-lo en varis trossos i poseu-los al got del
robot durant 10 segons a velocitat 5-10
procureu que estigui fresquet de la nevera perquè us quedarà millor.
Renteu, bulliu i escorreu bé els espinacs.
Reserveu
Poseu la ceba tallada ben fina en una paella
amb oli d'oliva, quan estigui cuita afegiu els pinyons, els espinacs, sal i pebre. I coeu al vostre
gust.
Col·loqueu les plaques remullades a sobre d'un
drap de cuina sec. Farciu-les i enrotlleu-les per col·locar-les en una safata
de forn.
Elaboració
de la beixamel
Poseu la culleradeta de mantega en una paella
al foc, afegiu la llet i la farina. Remeneu a poc a poc amb una batedora de mà i quan comenci a bullir ja podeu treure-la del
foc.
Tireu una capa de beixamel per a sobre dels
canelons, tireu formatge ratllat per a sobre i gratineu.