Segur que pensareu que ultimament només faig coses amb el robot de cuina Thermomix. No us puc donar del tot la raó però si que hi faig molts plats, primera perquè en vull treure'n el màxim profit, cosa molt difícil perquè fa moltes i moltes coses. Però, també per a mi, té una qualitat immillorable i és que em permet no haver d'estar dreta molta estona a la cuina.
Ingredients
1 conill d'un
1-1,5kg
1 ceba grossa de
figueres
1 pastanaga gran
1 tomàquet mitjà
2 grans d'all
1 tros de pebrot
vermell
Un polsim de
cúrcuma
100g d'oli d'oliva
Vinagre de poma (la mida de
dos dits)
1/2 got d'aigua
Sal i pebre
Elaboració
1. Talleu a octaus
el conill. Peleu els dos grans d'all
2.Poseu una mica
d'oli d'oliva en una paella al foc i feu tomba i tomba només per enrossir els
talls de conill.
3. Talleu la ceba
en quatre torsos i poseu-los junt amb els alls, el tomàquet, pebrot i la pastanaga a al robot de
cuina Thermomix programeu 2 segons a velocitat 5
4. Obriu la tapa i
escorreu amb l'espàtula les parets del got. Afegiu l'oli i programeu 5 minuts a
temperatura varoma i velicitat 1.
5. Obriu la tapa i
afegiu el conill trossejat amb la fulla de llorer. Programeu 3 minuts a
temperatura varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
6. Retireu la fulla
de llorer i afegiu el vinagre de poma, el mig got d'aigua, la sal, el pebre i
la cúrcuma. Programeu durant 20 minuts a temperatura Varoma, gir a l'esquerra i
velocitat cullera.
Per fer-ho de la
manera tradicional només us cal posar l'oli a la cassola amb el conill i la sal,
enrossir i afegir la ceba i l'all laminat i remeneu una mica abans d'afegir la
pastanaga, el pebrot i la fulla de llorer, torneu a remenar una estona abans
d'afegir el tomàquet (que ja haureu ratllat abans). Quan el tomàquet estigui
cuit, afegiu el vinagre, l'aigua i deixeu acabar de coure amb el pebre, la
cúrcuma...
Deliciós amb el
puntet de vinagre.