diumenge

Pasta de full



És genial fer-se la pasta de full però he de confessar que porta la seva feina, feina, que m'he estalviat perquè les meves pràctiques les he fet dels retalls que li han quedat al Narcís, he,he!

Si voleu veure l'elaboració de la pasta de full us deixo aquí l'enllaç al seu bloc perquè avui no ha repetit les fotos.

Amb els retalls he anat fent proves, rodones, quadrades, triangulars, trenes... pinteu amb ou batut i forn preescalfat 220-230ºC durant 15 minuts.


dimarts

Mercat del préssec d'Ordal



He de reconèixer que sortim poc, que gairebé totes les festes les gaudim entre fogons. Entre els plats salats de l'un i els dolços de l'altre les hores ens volen satisfactòriament. Reconec que s'ha d'anar a escampar la boira i això em va fer pensar en el regal per l'aniversari d'en Narcís i li vaig fer per endavant. 
Diumenge varem anar d'excursió amb la Montse de Deumal Viatges que s'ocupen de tot. Una opció que et permet viatjar sense preocupar-te de res (teca inclosa) i tornar a casa fent una bona migdiada. 

Aquest cop la proposta va ser Sant Pau d'Ordal on hi havia el Mercat del préssec.  Vam tornar evidentment, contents i carregats amb uns préssecs boníssims i unes pomes immillorables per fer les nostres elaboracions de pastisseria al Taller de postres i unes bones melmelades casolanes. 
Un mercat de quatre parades però totes elles amb fruita de molt bona qualitat i directa dels mateixos productors.

Us el recomano!

dimecres

Crema de carbassó



Nova cita a la Recepta del 15 a la que participo com sempre amb moltes ganes.
Tot i que la crema de carbassó sembli més un plat d'hivern que no pas de ple agost, la presento perquè si es vol pot anar acompanyada d'un parell de glaçons que també resulta bona i refrescant.
N'hi ha moltes de versions de crema de carbassó tantes com tocs personals i gustos. Com veureu hi he deixat la pell perquè tinc la sort que me'ls han donat recent collits d'un hort que no fa servir productes químics. 
També té la particularitat que l'he preparat amb el robot de cuina Thermomix que permet donar-hi  una textura finíssima.

Ingredients per a 4 persones

2 carbassons (1kg aproximadament)
1 ceba mitjana
1/2 porro
Sal
25 gr d'oli d'oliva
Aigua calenta
Un polsim de formatge ratllat i un de sèsam torrat
Un ou sencer

Elaboració pas a pas

- 1 Renteu i talleu a daus el carbassó i reserveu
- 2 Talleu en quatre trossos la ceba i poseu-la a l'aparell. Programeu 4 segons velocitat 4.
- 3 Afegiu l'oli d'oliva i programeu 5 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
- 4 Incorporeu el carbassó, el porro,  la ceba i programeu 2 minuts temperatura Varoma i velocitat 1. 
- 5 Afegiu l'aigua calenta i la sal. Programeu 25 minuts a 100º i velocitat 1. 
En acabar deixeu baixar una mica la temperatura i tritureu durant 1 minut a velocitat progresiva 5-10.

Elaboració tradicional


Renteu i talleu a daus el carbassó i reserveu.
Talleu fina la ceba i el porro. Poseu-los a la paella al foc amb un bon raig d'oli d'oliva (dues cullerades soperes plenes) deixeu coure ben a poc a poc al vostre gust. Un cop cuit poseu aquests ingredients i el carbassó en un pot amb aigua amb una mica de sal al foc (quantitat d'aigua: dos dits per sobre de les verdures) i deixeu coure a foc lent.
Quan estigui cuit tritureu i serviu calent.


Amb les dues versions
Acompanyeu amb una mica de formatge ratllat, un polsim de sèsam torrat, un deliciós ou ferrat, pa integral i un tomàquet.  Tindreu tot un menú equilibrat.



Hum!!!!!

diumenge

Programa Singulars: ciència i sentit comú



Quan el van emetre me'l vaig perdre, ahir el van repetir i he pensat en compartir-lo amb tots vosaltres.

La bioquímica i nutricionista Olga Cuevas ens explica quins aliments ens ajuden a desintoxicar el nostre cos i a facilitar-ne les funcions hepàtiques d'entre altres temes també molt interessants.

Al final del bloc hi ha uns enllaços a horts o botigues de productes ecològics per si us pot interessar. 

Espero que us agradi. Bon diumenge!

dissabte

Macarrons amb tomàquet



Avui hem gaudit al màxim. Al matí hem tingut el privilegi d'anar a buscar verdures ecològiques a l'Hort ecològic Vilanova i escollir sobre la mata, cosa que m'encanta!  Aquesta setmana hem comprat uns tomàquets preciosos, d'aquells que fan una olor exquisida , també pebrots, bledes, albergínies, enciams... Ah! I uns ous ecològics realment frescos, d'aquells que tenen la clara totalment enganxada al rovell.

Ara, com si d'un duel de l'oest es tractés, passo a detallar el plat que he elaborat per a la Neus, la meva companya de feina, que divendres em va reptar a fer macarrons amb el robot de cuina Thermomix...
Neus, l'apunt d'avui va per a tu, espero que t'agradi!

Ingredients per a 2 persones (dues racions complertes)
125g de formatge ratllat
120g de ceba
4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
400g de tomàquet
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta d'orenga
425g d'aigua
250g de macarrons

Elaboració per passos amb el robot
-Si no heu comprat el tomàquet natural triturat, primer l'haureu de triturar i podeu fer-ho programant 15 segons a velocitat 5.
-Si voleu ratllar-vos el formatge programeu 10 segons  a velocitat 10. 
1.  Peleu i talleu la ceba en quatres trossos i introduïu-la al vas de l'aparell. Programeu 4 segons velocitat 4.
2.  Ara poseu l'accessori papallona a sobre les ganivetes i afegiu l'oli. Programeu 7 minuts, a temperatura Varoma i velocitat 1.
3. Incorporeu el tomàquet triturat junt amb l'orenga i la sal per fer el sofregit. Programeu 13 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1
4. Afegiu l'aigua pel forat i programeu 7 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1
5. Quan la màquina us avisi incorporeu el macarrons i programeu el temps que indiqui el fabricant de la pasta, en el meu cas el fabricant recomana 9 minuts però a nosaltres ens agrada una mica més i ho he fet a 12 i molt important prémer el botó de gir a l'esquerra, velocitat 1.

Voilà! Plat a taula amb un grapadet de formatge ratllat per a sobre.

dimecres

Houmous



Segona recepta de les meves classes de francès, del llibre Maraboutchef , que m'està agradant molt.

Ingredients
600g de cigrons de pot rentats i escorreguts
2 cullerades de tahini
80ml de suc de llimona
3 grans d'all partits en quatre trossos
60ml d'aigua
125ml d'oli d'oliva

Elaboració
Remeneu i aixafeu els cigrons amb el tahini, el suc de llimona, l'all i l'aigua per obtenir una pasta gairebé homogènia. Incorporeu l'oli d'oliva amb un rajolí mentres continueu remenant fins a obtenir una pasta llisa.
L'autor recomana acompanyar-lo amb bastonets de pastanagues però jo ho he fet amb bastonets de pa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...