Amb aquesta recepta començo el meu proper objectiu culinari: cuinar receptes de la cuina catalana.
Ingredients:
4 talls de bacallà
Farina de blat
Farina de blat de moro
1 tomàquet gros madur
1 ceba de Figueres mitjana
Oli d'oliva
Sal, pebre
1 ou
1 grapadet de panses de Corint
1 grapadet de pinyons
4 prunes seques
2 ous durs
Elaboració:
Poseu en remull els fruits secs.
Feu una truita amb un ou i una cullerada de farina de blat. Talleu-la a triangles i reserveu.
Enfarineu els talls de bacallà i fregiu-los deixant-los enrossir i llavors retireu-los del foc i deixeu-los escórrer damunt d'un paper absorvent.
Coleu l'oli de fregir el bacallà i, tireu-hi la ceba i quan estigui cuita hi afegiu el tomàquet i feu el sofregit.
Quan ja tingueu el sofregit cuit, poseu-hi els trosets de truita i a sobre de cadascun un tall de bacallà. Tireu-hi aigua i moveu la paella o cassola.
Deixeu reduir una mica i afegiu la resta d'ingredients (ou tallat pel mig, fruits secs).
Per espessir una mica el suc hi podeu afegir una mica d'aigua amb una culleradeta de blat de moro dissolta (o farina de blat, com preferiu).
Per espessir una mica el suc hi podeu afegir una mica d'aigua amb una culleradeta de blat de moro dissolta (o farina de blat, com preferiu).
La meva amiga Laura, m'ha explicat que a Osona, es típic posar-hi la truita de farina. M'ha comentat que no sap de cap altre lloc, que ho facin d'aquesta manera.