Avui, he fet un plat d'aquells, que fas molt de tant en tant, perquè és molt laboriós.
Ingredients (per a tres persones)
3 calamars grans
6 gambes
2 ous durs
2 tomàquets grans madurs
1 gra d'all
1 gotet de vi blanc
2 gotets d'oli d'oliva
1 gotet de llet
2 cebes de Figueres
1 pastanaga grossa
1 cullarada de farina de blat
1 llesca de pa de pagés
200 g de pèssols
1 grapadet de pinyons i/o ametlles
1 grapadet de julivert
Sal
Elaboració
Elaboració
Netegeu els calamar i separeu les potes i les ales.
Trinxeu les cebes i els tomàquets per separat.
Poseu una llesca de pa de pagès amb un bol amb un gotet de llet.
Bulliu els pèsols amb aigua i sal.
Coeu amb aigua els ous fins a deixar-los durs (10-12').
Fregiu amb una mica d'oli les gambes i un cop cuites les reserveu. En aquest mateix oli, fregiu la mitat de les cebes que heu trinxat, les potes i les ales del calamar.
trinxeu tots aquests ingredients cuits, per fer una pasta amb els ous durs, i la llesca de pa remullada amb llet (feu un trinxat com el dels canelons).
Poseu aquesta pasta en una mànega pastissera, talleu la part la punta de baix i comenceu a farcir els calamars. Tanqueu amb un escuradents.
En una paella amb una mica d'oli doreu els calamars enfarinats. Reserveu.
Poseu la ceba que encara teniu crua, en una altra paella, amb una mica d'oli junt amb la pastanaga tallada molt petita o trinxada, l'all i, el gotet de vi i una mica d'aigua.
Quan estigui cuit, afegiu el tomàquet que heu trinxat i julivert tallat. Després passeu per un colador xinès.
Torneu la salsa a la paella i deixeu reduir la salsa tot incorpora-t'hi els calamars i els pèssols. Deixeu fer la xup-xup.
Quan estigui cuit, afegiu el tomàquet que heu trinxat i julivert tallat. Després passeu per un colador xinès.
Torneu la salsa a la paella i deixeu reduir la salsa tot incorpora-t'hi els calamars i els pèssols. Deixeu fer la xup-xup.
Poseu els calamars en una safata de servir.
Tireu la salsa per sobre dels calamars.
Bon profit!