El plat d'avui està inspirat en el bloc que vaig visitar ahir i que us enllaço aquí. Dic, que està inspirat ,perquè per raons tècniques a l'hora de fer-lo no he pogut engegar l'ordinador i he tingut que improvisar. De tota manera, no l'hagués pogut seguir fil per randa, perquè jo no tinc màquina.
Ara, amb tranquil·litat, he vist que al menys tenen els ingredient principals en comú: els cigrons i el bacallà.
Ingredients:
1 pot gros de cigrons bullits
6 trossos de bacallà
1 pastanaga grossa
1/2ceba grossa
1/2 pebrot verd
1 tomàquet madur gros ratllat o triturat
Farina de blat o de blat de moro
Oli d'oliva verge
Quatre tires de pebrot escalivat
Penques de bleda bullida
Pebre vermell i sal al gust
2 gots de brou de verdures
Elaboració:
Primer prepareu els ingredients, talleu el pebrot verd, la pastanaga i la ceba a trossets petits. Reserveu
Fregiu (només tomba i tomba) el bacallà prèviament enfarinat. Deixeu-lo escórrer sobre d'un paper absorvent i reserveu.
En una paella antiadherent, poseu un raig d'oli d'oliva i tireu-hi primer la ceba, després d'unes quantes voltes, hi afegiu per aquest ordre, la pastanaga i el pebrot verd. Un cop cuit, tireu-hi el tomàquet.
Aneu remenant, quan ho veieu cuit, hi afegiu brou de verdures, els cigrons bullits, les tires de pebrot vermell escalivat i les penques de bleda bullides.
Deixeu fer la xup xup i cap el final hi afegiu el pebre vermell i sal si cal.
Bon profit!