Després de visitar el bloc Pa amb tomàquet i veient el seu formós plat de faves a la catalana, diumenge no vaig poder-me resistir a fer-ne.
Ingredients per a una persona
1/2 kg de faves (eren petites)
1 tall de cansalada viada
1/4 de botifarra negra
1 all tendre
1 tomàquet madur
1 got de brou de verdures
1 fulla de llorer
Una mica de pernil salat (això ha anat a compta meu)
1 fulla de llorer
Una mica de pernil salat (això ha anat a compta meu)
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
Peleu i bulliu les faves amb aigua i sal, un cop cuites, escorreu-les i reserveu-les.
En una paella amb un raig d’oli d’oliva, enrossiu el tall de cansalada tallat a trossos, afegiu l’all tendre tallat a rodanxes i després el tomàquet ratllat. Sofregiu.
Quan tingueu el sofregit a punt, afegiu les faves, el got de brou, una mica de sal, la fulla de llorer i el tall de pernil tallat. Deixeu reduir una mica el suquet i, abans de retirar-lo del foc, col·loqueu-hi al damunt la botifarra tallada a rodanxes.