El primer cop que vaig sentir que amb l'escarola hi feien una truita, vaig quedar parada però també encuriosida per provar l'experiència. Així que aquí us presento la meva primera truita d'escarola.
Ingredients per a dues persones:
1 escarola ben "guapa" i tendra
1 grapat de pinyons sense torrar
1/2 ceba de figueres petita
4 ous
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Preparació:
Netegeu l'escarola i escolliu les fulles més verdes per fer aquest plat (és una bona manera d'aprofitar més l'escarola). Poseu moltes fulles perquè al coure s'aclofen i queden molt reduïdes
Tritureu la ceba amb la batedora de mà, perquè us quedi gairebé líquida
Talleu la escarola al vostre gust i poseu-la en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Afegiu-hi la ceba triturada i deixeu coure a foc lent amb un polsim de sal i pebre.
Mentrestant deixateu els quatre ous, també amb un polsim de sal
Un cop cuita la verdura hi tireu els pinyons al mateix moment de treure-la del foc. Si feu la truita a la mateixa paella només us caldrà afegir-hi i l'ou i ja podeu fer la truita.
M'ha agradat l'experiència i espero repetir-la tot sovint per anar-la millorant i variant el plat
Pels que vulgueu vigilar la quantitat d'ous, podeu fer-ho amb dues gemes i quatre clares. També podeu fer-la amb o sense ceba o pinyons...
Us deixo aquí informació sobre l'escarola