Tal com us vaig dir dies enrere, de tant en tant veureu aparèixer un d'aquest plats poc elaborats adreçats a totes aquelles persones que per una raó o una altra han de condimentar poc els aliments.
Avui li ha tocat el torn a les mongetes i a la patata.
Ingredients per a dues persones:
1/2 kg de mongetes tendres
1/2 ceba de Figueres
2 pastanagues
2 patates mitjanes
Oli d'oliva verge
Sal
Elaboració:
Renteu i partiu en tres trossos les mongetes tendres.
Peleu i partiu per la meitat les patates.
Talleu la ceba al vostre gust
Poseu primer la capa de mongetes a la safata de la màquina de vapor. A un costat les patates partides i la ceba repartida per sobre.
Programeu la màquina a 25 minuts. Si haguéssiu de fer molta quantitat de mongetes primer hauríeu de posar de 10 a 15 minuts les mongetes i després afegir-hi la patata i la ceba però en aquest cas es cou perfectament junt. De totes maneres sempre podeu provar abans de treure-ho del foc i si cal afegir-hi uns minuts més.
Cinc minuts abans de treure'l tireu-hi sal.
Serviu calent i amb un generós raig d'oli d'oliva.
Aquest plat porta l'essència de la verdura fresca, menjat calent no necessita res més. Si us en sobre podeu fer amb una truita l'endemà.