dimecres 09 2011

Mongetes i patata al vapor

Tal com us vaig dir dies enrere, de tant  en tant veureu aparèixer un d'aquest plats poc elaborats  adreçats a totes aquelles persones que per una raó o una altra han de condimentar poc els aliments.

Avui li ha tocat el torn a les mongetes i a la patata.


Ingredients per a dues persones:
1/2 kg de mongetes tendres
1/2 ceba de Figueres
2 pastanagues
2 patates mitjanes
Oli d'oliva verge
Sal

Elaboració:
Renteu i partiu en tres trossos les mongetes tendres.
Peleu  i partiu per la meitat les patates.
Talleu la ceba al vostre gust
Poseu primer la capa de mongetes a la safata de la màquina de vapor. A un costat les patates partides i la ceba repartida per sobre.
Programeu la màquina a 25 minuts. Si haguéssiu de fer molta quantitat de mongetes primer hauríeu de posar de 10 a 15 minuts les mongetes i després afegir-hi la patata i la ceba però en aquest cas es cou perfectament junt. De totes maneres sempre podeu provar abans de treure-ho del foc i si cal afegir-hi uns minuts més.
Cinc minuts abans de treure'l tireu-hi sal.
Serviu calent i amb un generós raig d'oli d'oliva.

Aquest plat porta l'essència de la verdura fresca, menjat calent no necessita res més. Si us en sobre podeu fer amb una truita l'endemà.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...