dijous 03 2011

Culleretes de dijous gras


 Avui és dijous gras, el primer dia de Carnaval. Quan era menuda el celebràvem a l’escola.  Era un dia d’excursió amb truita i carmanyola cap a un bosc de la rodalia.

L’apunt d’avui l’he fet pensant en aquelles magnífiques truites que em feia la meva mare.

Ingredients per a tres persones
1/2 pot de mongetes cuites a poder ser del ganxet
1 ou
Julivert fresc
Salsa de calçots
Botifarra d’ou a poder ser artesana
Oli d’oliva verge
(com veureu no hi ha sal perquè tots els ingredients ja porten la seva)

Preparació:
Passeu per la batedora les mongetes i el julivert fins a fer-ne una pasta. Reserveu

Feu una truita molt primeta amb l’ou. Feu-ne discs petits i talleu-los a quarts com veureu a la fotografia

A la paella (sense oli) feu un tomba i tomba a la botifarra d’ou

Poseu el puré en una mànega pastissera i feu pilonets dins les culleretes. A sobre col·loqueu al vostre gust un tros de truita i una rodanxa de botifarra d’ou. Podeu engalanar-les amb un toc de salsa de calçots si us agrada. A les meves els hi he donat forma de bigoti en honor al senyor Carnestoltes.

També n’he fet sense botifarra.

Ara que ja ens les hem menjades, us diré que estan molt bones. El julivert li ha donat un toc especial a les mongetes i la salsa ha combinat de meravella amb la botifarra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...