Avui és dijous gras, el primer dia de Carnaval. Quan era menuda el celebràvem a l’escola. Era un dia d’excursió amb truita i carmanyola cap a un bosc de la rodalia.
L’apunt d’avui l’he fet pensant en aquelles magnífiques truites que em feia la meva mare.
Ingredients per a tres persones
1/2 pot de mongetes cuites a poder ser del ganxet
1 ou
Julivert fresc
Salsa de calçots
Botifarra d’ou a poder ser artesana
Oli d’oliva verge
(com veureu no hi ha sal perquè tots els ingredients ja porten la seva)
Preparació:
Passeu per la batedora les mongetes i el julivert fins a fer-ne una pasta. Reserveu
Feu una truita molt primeta amb l’ou. Feu-ne discs petits i talleu-los a quarts com veureu a la fotografia
A la paella (sense oli) feu un tomba i tomba a la botifarra d’ou
Poseu el puré en una mànega pastissera i feu pilonets dins les culleretes. A sobre col·loqueu al vostre gust un tros de truita i una rodanxa de botifarra d’ou. Podeu engalanar-les amb un toc de salsa de calçots si us agrada. A les meves els hi he donat forma de bigoti en honor al senyor Carnestoltes.
També n’he fet sense botifarra.