diumenge 06 2011

Sèpia amb pèsols

Un plat clàssic però,  amb uns convidats excepcionals: els llagostins.

Comprovem un cop més, com uns pèsols frescos combinen gairebé amb tot i enriqueixen el plat.

Malgrat que en la fotografia, els llagostins semblin els protagonistes, la verdadera actriu és la sèpia, que ha quedat en segon pla al caure-li aquests convidats del cel.

Ingredients:
1 sèpia negra
9 llagostins
1 quilo de pèsols frescos
1 ceba tendre gran
3 tomàquets madurs mitjans
1 gra d’all
Julivert fresc
Oli d’oliva
Sal

Preparació
Saleu els llagostins i la sèpia, talleu-la a trossos irregulars.
Trinxeu la ceba i els tomàquets per separat
Poseu un bon raig d’oli a la paella i passeu-hi els llagostins. Deixeu que treguin el suc però, retireu-los una mica abans de coure del tot. Reserveu

Ara, col·loqueu la sèpia a la paella amb el mateix oli dels llagostins. Remeneu una estoneta i afegiu la ceba trinxada. Deixeu coure a foc lent però no cal que la deixeu enrossir (el color que veieu a la fotografia és perquè s’ha enfosquit amb el suc dels llagostins).

Quan tingueu la ceba al punt, hi afegiu el tomàquet i, quan aquest estigui cuit al vostre gust, hi poseu els pèsols junt amb dos gots d’aigua (si se la beu massa potser n’hi haureu d’afegir una mica més).

Deixeu que els pèsols es coguin i, uns cinc minuts abans de treure la paella del foc, afegiu els llagostins, l’all trinxat, el julivert i una mica més de sal si ho creieu convenient.

Està per sucar-hi pa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...