diumenge 27 2011

Ulleretes de pasta fullada

Sota la direcció del mestre pastisser de casa, avui he preparat unes ulleretes de pasta fullada en un plis plas. 

Com sabeu, sóc més de cuina que de postres però, també m'agrada remenar una mica aquest camp, sobretot si no hi ha gaire feina. 
D’ulleres no n’havia fet mai i, quan les veia fetes en alguns dels vostres blocs em venien moltes ganes de fer-les. Si no recordo malament, el bloc de l’Emma del Taller de sucre no fa gaire en va fer unes que li van quedar molt bé.

Ingredients:

1 làmina de pasta fullada comprada
Sucre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 220º

Esteneu la làmina a sobre una superfície (marbre, acer inoxidable...) on ja hi tindreu sucre escampat per sobre. Segurament, la làmina tindrà forma rodona, per tant, mireu si amb el corró li podeu donar una mica de forma quadrada, perquè us anirà millor per plegar (a mi no se m’ha quadrat gaire).

Seguidament punxeu-la ben punxada amb una forquilla, passeu-hi el corró pel damunt (no cal prémer gaire) perquè el sucre hi quedi ben agafat i gireu-la.

Feu els mateixos passos: punxar, sucre, corró i tornar a girar.

Ara comenceu a fer els plecs, primer un costat. Espolseu-hi una mica de sucre, ara l’altre costat i feu el mateix, fins que els dos costats coincideixin al mig.

Amb un ganivet feu talls (retireu els talls de les puntes que no us quedaran gaire bé) i aneu posant els altres sobre la safata del forn de la manera que veieu a la fotografia. No les col·loqueu gaire juntes perquè al coures s’escamparan una mica.

Vigileu el forn i quan les veieu roses les retireu.
No us entretingueu perquè quan més aviat les traieu de la safata calenta molt millor perquè així no us quedaran enganxades (jo badava fent la foto i ha anat de ben poc).



Com podeu veure fan molt de goig!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...