dimarts 18 2011

Guisat de llenties sense carn

Sóc de les que cada dia ha de preparar una carmanyola sense carn i no amb tota classe de peixos! Per poder fer això, sense perdre nutrients i mantenir una dieta variada sense ser avorrida, m’hi he de trancar el cap.
Ara mateix, si fos “el màgic Andreu” ja m’hauria posat la medalla.

Avui us presento aquestes llenties amb mandonguilles sense carn.

Ingredients per a tres persones:

1 got ple de llenties pardines
1 pebrot verd
1/2  carbassó mitjà
1ceba mitjana
1 gra d’all
1 tomàquet madur mitjà
1 fula de llorer
1 ou
Una mica de farina de blat
Una cullerada de farina d’ametlla
4 avellanes crues
2 nous
1 llesca petita de pa del dia abans
Unes branquetes de julivert
Oli d’oliva verge
Sal i pebre negre

Preparació:

Renteu amb aigua les llenties i escorreu-les
Talleu petites les verdures (jo tinc un estri que em va molt bé). Poseu oli en una cassola i sofregiu-les.  Un cop cuites, separeu-ne un parell de cullerades soperes.

Afegiu les llenties a la resta de verdures, quatre gots d’aigua, la fulla de llorer, una mica de sal.

Mentrestant estan bullint, prepareu les mandonguilles.
Feu una picada d’all i julivert.
Trinxeu el pa i els fruits secs i barregeu amb l’ou, la farina d’ametlla, la picada i les cullerades de sofregit que heu reservat.
Feu-ne boles i passeu-les per farina de blat i aneu-les incorporant a l’olla procurant que no deixi de bullir. Quan Llavors deixeu-les coure a foc lent i tapades, vigilant que no us falti aigua.

No us puc dir el temps perquè no pensava fer-ne un apunt...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...