dimecres 12 2011

Llonza llaminera farcida

L’altre dia a classe van ensenyar-me a fer un “paupiton” de llonza llaminera.  Confesso, que és el primer cop que sento aquesta paraula i la recerca que he fet no m’ha ajudat gaire. En fi, us presento la meva versió de  llonza llaminera farcida.

Ingredients
1 llonza llaminera
2 ous durs
1 ou sencer
150g de carn picada de porc
1 pit gran de pollastre picat
1 tomàquet
1 ceba
sal i pebre
oli d’oliva verge

Elaboració

Preescalfeu el forn a 180ºC
Talleu la llonza a fulls inclinats sense arribar a baix. A mi a la cansaladeria m’ho van preparar.
Cobriu amb paper forn, una safata també de forn.
Barregeu la carn i el pit de pollastre amb un ou i una culleradeta d’anís, sal i pebre.
Aneu farcint els talls amb el preparat i una mica d’ou dur i pebrot vermell, olives o altres ingredients que vulgueu (com veureu a la fotografia avui només l’he fet amb ou).
Quan la tingueu plena per dins, cobriu-la per fora amb la carn que us ha sobrat. Podeu posar-hi pel voltant altres verdures, en el meu cas hi he posat una pastanaga i un tomàquet partit.

Poseu al forn durant 3/4 d’hora (es calcula 1/2 hora per cada mig kg de carn)  i per veure si està cuita, punxeu-la profundament al mig amb un escuradents.

Peleu i talleu dues pomes. Poseu-les al foc amb una mica d’aigua i deixeu que es redueixin i tritureu-les.

Un moment abans de treure-la de foc, pinteu-la amb ou batut. La deixeu refredar una mica i llavors la talleu a biaix (tall contrari al farciment).
Poseu servir-la amb l’acompanyament de les verdures i la salsa de poma. 

Hem vist que fins i tot, la podrem fer servir demà per esmorzar a l’entrepà perquè queda com un embotit.

Si voleu podeu visitar la recepta de Paupiton de llom del cuiner Joan Dalmau

Espero que us agradi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...