Avui us presento un plat amb dos colors de verd. Diuen que el verd és un color que relaxa, tranquil·litza...
Verds són els prats, els arbres, l’herba...
Tant els publicistes com els dissenyadors en saben un munt de la simbologia dels colors.
Us convido a que feu recerca per Internet i veureu quanta informació trobareu al respecte.
Ingredients per a dues persones
Potes i aletes de dos calamars mitjans
10 gambes
1 bossa d’espinacs
1 tomàquet madur gran
1 ceba de figueres grossa
2 gots de llet
Farina de blat
Formatge ratllat
Oli i sal
8 plaques de canelons
Preparació
Esqueixeu una patata grossa i feu-la bullir durant deu minuts amb una mica d’aigua. Passat aquest temps, tireu-hi els espinacs rentats i tallats. Feu-ne un puré un cop cuit. Reserveu.
En una paella amb oli d’oliva, fregiu el calamar i les gambes, ben a poc a poc, per tal de que treguin el seu suc. Un cop fred, peleu les gambes i trinxeu tot amb la batedora.
Feu un sofregit amb oli d’oliva i el que us hagi quedat a la paella, la ceba i el tomàquet. Coeu i barregeu amb la pasta de calamar i gambes tot rectificant la sal al vostre gust.
Prepareu una beixamel espessa, amb un got de llet, una cullerada de farina, un rajolinet d’oli d’oliva i sal. Quan la veieu cuita tireu-hi el sofregit i la pasta que heu fet abans.
Bulliu amb aigua i sal, les plaques de canelons. Un cop cuites ompliu-les amb la pasta de calamar. Poseu-les en una safata de forn i cobriu-les amb beixamel d’espinacs (procediment com l’anterior però, afegint 5 cullerades del puré d’espinacs que heu fet al principi). Gratineu amb formatge ratllat a sobre.
Serviu amb puré d’espinacs a la base del plat.