Avui he tornat a treballar amb el mató casolà i la xocolata. Aprofitant que en Narcís estava preparant un bescuit Sacher, li he demanat que me’n cogués un de petitet per a mi.
Una idea brillant, una combinació que m’ha encantat!
Ingredients pel mató casolà:
1 litre de llet sencera fresca
1 llimona
Pel pastís de mató:
200g de mató
2 1/2 cullerades de sucre
2 ous
1 polsim de canyella
25g de farina de blat de moro
250g de sucre
125g d’aigua
1 polsim de pell de taronja ratllada
Preparació:
Feu el mató casolà segons la recepta que us deixo enllaçada aquí
Preescalfeu el forn a 160ºC
Unteu amb mantega i farina un motlle per anar al forn
Poseu els ous, el sucre, el mató, el polsim de canyella i la farina de blat de moro en una batedora elèctrica i barregeu bé. Poseu la mescla al motlle i enforneu durant uns 30 minuts, depenent del vostre forn (feu la prova de l’escuradents)
Feu el xarop de la següent manera:
Poseu l’aigua i el sucre al foc. Quan bulli retireu l’escuma i torneu al foc. Quan torni a bullir deixeu un minut, treieu del foc i tireu per sobre la pell de taronja ratllada.
Deixeu refredar (es perfumarà)
Pinteu generosament amb xarop de taronja la base del bescuit Sacher. A sobre hi col·loqueu el pastís de mató i un cop muntat decoreu amb els retalls de bescuit que us hagin sobrat.
Espero que us agradi!