Segona classe de
francès amb pràctica inclosa
Tal com us vaig
dir quan la meva filla em va regalar el llibre de Maraboutchef amb les classes de francès incloses, avui em plau presentar-vos la nostra primera
elaboració.
Ingredients
1kg d'albergínies
grosses
80ml de suc de
llimona
60ml d'oli
d'oliva
1 gra d'all picat
Sal i julivert picat (li he afegit)
Elaboració
Punxeu les
albergínies amb una forquilla o amb la punta d'un ganivet. Poseu-les al forn
sobre una safata untada amb oli. Coeu durant 30 minuts i quan les tingueu toves
les treieu del forn i les deixeu refredar.
Partiu les
albergínies i traieu la polpa (a la
recepta original van passades per un colador xinès) i poseu-la a la batedora elèctrica.
Barregeu amb la resta d'ingredients i poseu la mescla en un bol de servir.
Serviu fred o a
temperatura ambient (la recepta original ho acompanya amb bastonets) i
acompanyeu amb pa torrat.
Les croquetes són
del meu receptari particular, típiques de bacallà esqueixat i boníssima salsa
beixamel. Arrebossades amb ou i farina de blat, aquestes no les he fet amb pa
ratllat.
Plat ideal per fer tastets!!!