Hi ha dies que
fas curt amb el que compres, altres, per imprevistos, en sobra. Avui ha estat un
d'aquests dies. Al matí he comprat mare de lluç i l'he fet enfarinada i ben
cruixent, però per una d'aquestes coses que us comentava n'ha quedat. Així que
he pensat fer-la en escabetx.
L'escabetx que
faig és molt senzill, és el que sempre havia vist fer a casa. Us deixo la
recepta
Ingredients
Mare de lluç
sense espines
1 got de vinagre
blanc
1-2 grans d'all
1 fulla de llorer
Oli d'oliva
Sal
Pebre vermell
Elaboració
Saleu, enfarineu
i fregiu la mare de lluç amb oli d'oliva. Reserveu
Talleu a rodanxes
els grans d'all. Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i fregiu els
alls sense que es cremin (agafaria mal gust), afegiu el got de vinagre i la
fulla de llorer. Remeneu una estoneta deixant que el vinagre s'evapori una
mica. Cap al final afegiu una cullerada de pebre vermell i seguiu remenant
perquè el pebre no es cremi.
Poseu el peix en
una safata i tireu l'escabetx per a sobre.
Espero que us
agradi