Si feu servir aliments frescos, teniu l'èxit del menjar gairebé assegurat. Per aquest motiu va molt bé visitar durant el cap de setmana, les parades dels pagesos als mercats. Aquest cop, Mercat a Sant Feliu de Guíxols, on hi trovareu també una parada ecològica
Ingredients per a dues persones
Arròs (2 grapats
per persona)
2 escamarlans
frescos
2 gambes fresques
1 sípia petita
fresca
1 ceba ecològica
petita
2 tomàquets ecològics
grossos i madurs
1 pebrot verd ecològic
Oli d'oliva
Sal
Aigua (proporció
una part d'arròs per tres d'aigua)
Elaboració
Renteu i talleu
les verdures al vostre gust
Escalfeu l'aigua
que fareu servir per fer l'arròs
Poseu un raig
d'oli d'oliva en una paella i fregiu tomba i tomba els escamarlans i les
gambes, llavors retireu-los i reserveu-los. En aquest mateix oli sofregiu la
seva i el tomàquet.
En una paella a
part coeu amb un raig d'oli d'oliva la sípia. Quan estigui cuita afegiu-la amb
el seu suc al sofregit.
Passeu a incorporar-hi
l'arròs i li doneu unes quantes voltes abans d'incorporar-hi l'aigua. Quan us
hagi quedat ben barrejat, afegiu la quantitat d'aigua calenta corresponent.
Deixeu coure uns
vint minuts i deu minuts abans de retirar-lo del foc, incorporeu-hi per a sobre les gambes i els
escamarlans.
Mireu quin color rosset que ha agafat per sota. Ha quedat riquíssim!
Ah! I de postres, unes bones prunes recient cullides de pagès!!!