A l'estiu va bé preparar plats que puguis
deixar fets per escalfar-los al moment de fer servir. El plat d'avui és una mini
sarsuela de peix.
Ingredients
per a dues persones
2 escamarlans
2 gambes
1 grapat de cloïsses
1 bruixa mitjana
4 musclos
2 tomàquets madurs grossos
1 ceba grossa
1 porro
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Elaboració
Netegeu i traieu l'espina a la bruixa. Feu-ne
quatre filets. Enfarineu-los i fregiu-los en oli d'oliva. Un cop cuits deixeu
escórrer sobre paper absorbent i reserveu.
Sofregiu amb un raig d'oli d'oliva el porro i
la pastanaga. Quan ho tingueu cuit, afegiu-hi tres gots d'aigua, l'espina de la bruixa
i sal. Feu un brou. Un cop fred, coleu i reserveu.
Coeu els musclos i les cloïsses amb aigua i
sal. Coleu i reserveu.
Peleu i talleu la ceba i el tomàquet ben petits
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i
fregiu fent tomba i tomba les gambes i els llagostins. Reserveu.
En aquest mateix oli poseu la ceba i coeu a foc lent, després afegiu el tomàquet i deixeu coure lentament.
En aquest mateix oli poseu la ceba i coeu a foc lent, després afegiu el tomàquet i deixeu coure lentament.
Quan tingueu aquest sofregit fet, afegiu els
brous (el dels musclos i cloïsses i el que heu fet amb la bruixa). Deixeu
evaporar una estona i afegiu el peix. Procureu no haver de remenar perquè no es
desfaci la bruixa.
Prepareu una picada d'all i julivert i tireu
per a sobre just al moment de servir. Rectifiqueu de sal i pebre (veureu que
en el meu no n'hi ha perquè no tenia julivert).
Si no l'heu de servir al moment deixeu-lo amb
bastant de suc per tal que a l'escalfar-lo ho pugueu fer tranquil·lament.
Bones vacances als que es queden i als que marxen!