divendres

Mini sarsuela de peix



A l'estiu va bé preparar plats que puguis deixar fets per escalfar-los al moment de fer servir. El plat d'avui és una mini sarsuela de peix. 



Ingredients per a dues persones
2 escamarlans
2 gambes
1 grapat de cloïsses
1 bruixa mitjana
4 musclos
2 tomàquets madurs grossos
1 ceba grossa
1 porro
Oli d'oliva
Sal i pebre negre

Elaboració
Netegeu i traieu l'espina a la bruixa. Feu-ne quatre filets. Enfarineu-los i fregiu-los en oli d'oliva. Un cop cuits deixeu escórrer sobre paper absorbent i reserveu.
Sofregiu amb un raig d'oli d'oliva el porro i la pastanaga. Quan ho tingueu cuit, afegiu-hi tres gots d'aigua, l'espina de la bruixa i sal. Feu un brou. Un cop fred, coleu i reserveu.
Coeu els musclos i les cloïsses amb aigua i sal. Coleu i reserveu.
Peleu i talleu la ceba i el tomàquet ben petits
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i fregiu fent tomba i tomba les gambes i els llagostins. Reserveu. 
En aquest mateix oli poseu la ceba i coeu a foc lent, després afegiu el tomàquet i deixeu coure lentament.
Quan tingueu aquest sofregit fet, afegiu els brous (el dels musclos i cloïsses i el que heu fet amb la bruixa). Deixeu evaporar una estona i afegiu el peix. Procureu no haver de remenar perquè no es desfaci la bruixa.
Prepareu una picada d'all i julivert i tireu per a sobre just al moment de servir. Rectifiqueu de sal i pebre (veureu que en el meu no n'hi ha perquè no tenia julivert).

Si no l'heu de servir al moment deixeu-lo amb bastant de suc per tal que a l'escalfar-lo ho pugueu fer tranquil·lament.

Bones vacances als que es queden i als que marxen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...