dimecres 17 2012

Canelons d'espinacs


Els espinacs es couen en un tres i no res i s'hi poden preparar molt plats. Avui, n'he omplert uns canelons molt senzills de fer.

A l'estiu, a rel de les presentacions que faig amb el robot de cuina Thermomix, vaig descobrir la pasta de canelons precuita Fadaic (la venen al Corte Ingles) que no té res a veure amb les que coneixia (també en fan d'ecològica)

Ingredients  per a tres persones
12 plaques de canelons precuits
2 manats d'espinacs
1 grapat de pinyons sense torrar
1 ceba de figueres
Formatge ratllat
Oli d'oliva verge, sal i pebre

Per a la beixamel:
1/4 de litre de llet fresca i ecològica
15g de farina impalpable de la mateixa marca dels canelons
1 culleradeta de mantega
Sal i pebre a gust

Elaboració
Poseu les 12 plaques dins una safata fonda i amb força aigua i deixeu en remull durant una hora aproximadament.
Ratlleu formatge tipus Emmental a la Thermomix. Per fer-ho talleu-lo en varis trossos i poseu-los al got del robot  durant 10 segons a velocitat 5-10 procureu que estigui fresquet de la nevera perquè us quedarà millor.
Renteu, bulliu i escorreu bé els espinacs. Reserveu
Poseu la ceba tallada ben fina en una paella amb oli d'oliva, quan estigui cuita afegiu els pinyons,  els espinacs, sal i pebre. I coeu al vostre gust.
Col·loqueu les plaques remullades a sobre d'un drap de cuina sec. Farciu-les i enrotlleu-les per col·locar-les en una safata de forn.

Elaboració de la beixamel
Poseu la culleradeta de mantega en una paella al foc, afegiu la llet i la farina. Remeneu a poc a poc amb una batedora de mà  i quan comenci a bullir ja podeu treure-la del foc.


Tireu una capa de beixamel per a sobre dels canelons, tireu formatge ratllat per a sobre i gratineu.
Avui veureu que he fet un combinat a mà i amb el robot. El proper dia us faré una beixamel amb ell que és una delícia.

 

diumenge 14 2012

Pa de pessic de carbassa




Cap a la Recepta del 15 falta gent! Gràcies a aquesta iniciativa molts blocaires ens trobem en aquest punt. Aquest cop amb  proposta de tardor i amb la carbassa de protagonista.
Ingredients
170g de carbassa bullida
200g de sucre llustre
1 tros de pell de llimona
2 ous ecològics
50g d'oli d'oliva
270g de farina
1 sobre d'impulsor
Elaboració amb el robot de cuina Thermomix
1. Preescalfeu el forn a 180ºC
2. Unteu amb mantega el motlle i enfarineu
3. Peleu i talleu uns trossos de carbassa i, fegiu aigua fins a cobrir-los. Deixeu-los coure a temperatura Varoma durant 15 minuts a velocitat 1. Escorreu l'aigua i trinxeu la carbassa durant 2-3 segons a velocitat 4 (segons el vulgueu més o menys trinxat augmenteu el temps).
4. Esbandiu el got i eixugueu-lo bé per tal de fer sucre llustre. Si ja en teniu d'altres vegades podeu estalviar-vos el següent pas.
5. Poseu el sucre al got del robot i feu sucre llustre durant 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
6.Per perfumar el sucre, afegiu el tall de pell de llimona i programeu durant 20 segons més a velocitat progressiva 5-10.
7.  Afegiu els ous i programeu 2 minuts a 37ºC i velocitat 5
8. Incorporeu el trinxat de carbassa i l'oli d'oliva suau programeu 10 segons a velocitat 5 i acabeu de remenar a mà suaument amb l'espàtula.
9. Ompliu el motlle i enforneu durant 25-30 minuts depenent del forn. Feu la prova de l'escuradents abans de retirar-lo del foc.

Elaboració a mà
Separeu les clares dels rovells.
Poseu els rovells i el sucre fins que us quedi ben esponjat, llavors afegiu el trinxat de carbassa i la farina garbellada en forma de pluja.
Munteu les clares a punt de neut. Quan les tingueu a punt, les afegiu a la massa i ho paseu als motlles. 

Si preferiu també podeu muntar tot plegat, clares i rovells

Per decorar he fet servir sucre llustre i cacao en pols. M'han sortit dues emmotllades perquè el meus motlles són petits fan 16cm.






divendres 12 2012

Coca de vidre i pa de pizza




Les gotetes d'aigua de la pluja dringuegen al caure a sobre la barana del balcó. Sense adonar-me'n em porten a prop d'una llar de foc.
Amb la nova fresqueta em ve de gust encendre el forn. Coure pa perquè impregni amb la seva oloreta tota la casa, per fer caliu, per recordar...

Ja tenim la tardor aquí!

Ingredients
200g d'aigua tèbia
18g de llevat premsat
400g de farina mitjà força
50g d'oli
1 culleradeta rasa de sal

Elaboració amb el robot Thermomix
1. Preescalfeu el forn a 220ºC
2. Poseu al got del robot l'aigua, l'oli i el llevat. Barregeu durant 5 segons a velocitat 4.
3. Afegiu la farina i la sal. Barregeu durant 10 segons i després programeu 30 segons a velocitat espiga
3. Retireu la massa del got i emboliqueu-la amb un plàstic fins que augmenti de volum
4. Amb la massa feu diferents boles. Reserveu una de més grossa per fer pa allargat
5. Poseu paper de forn a sobre d'una safata i aixafeu ben planes algunes de les boles i deu forma ovalada per fer coques.
6. Empolvoreu de sucre i enforneu durant uns 15 minuts (fins que les veieu torrades)
7. Per fer el pa de massa de pizza agafeu la bola que heu reservat i doneu forma allargada i deixeu reposar uns minuts abans de fer-hi uns talls a sobre i enfornar durant 25 minuts.
Amb aquest pa podeu fer-hi tastets si el talleu a llesques. Amb paté d'olives o pebrot, amb guacamole, amb formatge...
Com podeu comprovar a la fotografia de coca en veureu poca perquè al sortir del forn tothom ha pessiga. Ei, la foto!!!!!! Però ja era tard.


dimarts 09 2012

Cigrons amb pebrot i tomàquet


Avui he escurat la nevera i aquest és un dels meus resultats!

Ingredients per a una persona
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba mitjana
25g d'oli d'oliva
4 tomàquets petits i madurs
1/2 pot de cigrons cuits
sal i pebre negre

Elaboració amb el robot
1. Renteu i poseu els tomàquets al got de la Thermomix. Trinxeu durant 5-10 segons (per tal de que la grana us quedi ben trinxada)  a velocitat gradual 5-10.
2. Partiu la ceba i els pebrots i afegiu-los al got i programeu 2 segons a velocitat 5.
3. Obriu la tapa i escureu les parets cap avall amb l'espàtula. Afegiu l'oli, la sal, el pebre negre i programeu 10 minuts a temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
4. Esbandiu amb aigua els cigrons i afegiu-los  10 minuts més a temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Elaboració manual
Ratlleu els tomàquets. Talleu la ceba i els pebrots a quadres.
Poseu l'oli en una paella i afegiu els ingredients amb la sal i el pebre . Deixeu coure a poc a poc i cinc minuts abans de treure'l del foc afegiu els cigrons prèviament esbandits amb aigua.



diumenge 07 2012

Magdalenes



Avui he fet una recepta tunejada, faré servir aquesta paraula que està tan de moda, per dir-vos que l'original està treta del receptari de la Thermomix i el resultat que presento és després de personalitzar-la.
Com veureu a la foto del final ha sortit molt esponjosa i bona.
Surten unes 24 magdalenes aproximadament, depenent de la mida dels motllos
Ingredients
200g de sucre morè
1 tros de pell de llimona
2 ous ecològics
170g de llet ecològica
100g d'oli d'oliva suau
270g de farina
1 sobre d'impulsor
Motlles de paper
Elaboració amb el robot
1. Preescalfeu el forn a 180º
2. Poseu el sucre dins el got de la Thermomix programeu 20 segons a velocitat 5-10 per tal de fer sucre llustre.
3. Pel broc de la tapa afegiu la pell de llimona i trinxeu 20 segons a velocitat 5-10.
4. Afegiu els ous i programeu 2 minuts a 37º i velocitat 5
5. També pel broc afegiu la llet i l'oli i programeu 10 segons a velocitat 5
6. Obriu la tapa del got i afegiu la farina i el sobre d'impulsor programaeu 10 segons a velocitat 3. Acabeu de barrejar la mescla suaument a mà fent servir l'espàtula.
7. Poseu la massa dins dels motlles fent servir una màniga pastissera i ompliu fins a 3/4 de la seva capacitat.
8. Enforneu durant 18-20 minuts aproximadament. Abans de treure del forn feu la prova de l'escuradents
Elaboració a mà
Us aconsello que feu sucre llustre amb el sucre morè, si no teniu Thermomix, podeu fer-ho amb el molinet de cafè. Es més lent però us anirà millor que si el deixeu en gra.
Preescalfeu el forn a 180ºC
Munteu a màquina o a mà els ous i el sucre a la plegada. Quan els tingueu al punt afegiu la ratlladura de llimona. 
Barregeu la farina, el llevat  Ara, a mà i amb moviments suaus i de dalt a baix, aneu incorporant la farina (feu en dos o tres cops).
Al final feu el mateix amb l'oli, fins que us quedi tot incorporat. Poseu la massa en una màniga pastissera i farciu fins a 3/4 el motlle.

Forn durant 18-20 minuts aproximadament (comproveu amb un escuradents)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...