dilluns 03 2012

Farcellets de col amb verdures al vapor




 L'Enfogonat, aquest cop, ens demana que abriguem els aliments de cara al fred, així que he pensat que la millor opció era la de fer com en Patufet i posar-los a sota d'unes bones fulles de col.
Ja sabeu que m'agrada cuinar aprofitant l'energia per fer més d'un plat al mateix temps. Per aquest motiu, mentre preparo el  brou dins el bol de la meva ajudant de cuina Thermomix, se'm faran al vapor les verdures, part de les quals faré servir ara i part demà.
Ingredients
Aigua
1/4 de pollastre ecològic
6 patates mitjanes
5-6 pastanagues
4 fulles de col grans i senceres
1 ceba de figueres gran
25g d'oli d'oliva
1 grapat de cigrons cuits
2 cullerades de tomàquet triturat
Un grapat d'olives negres
Un polsim de sèsam torrat i un de pebre vermell picant
Sal

Elaboració
1. Poseu un got d'aigua al bol de la màquina, junt amb el grapat de cigrons cuit. Tapeu i trinxeu uns segons a velocitat 5-10.

2. Poseu la cistella amb el pit de pollastre a daus dins al bol de la màquina, tireu aproximadament aigua fins a dos dits per sota de la vora de la cistella. Programeu 10 minuts a 100 i velocitat 1.

3. Mentrestant, aneu preparant la verdura per tal de coure-la al vapor.  Trieu i renteu les verdures, peleu i talleu les patates en dos trossos i poseu-ho tot al recipient gros de la Varoma. Repartiu-ho entre les dues safates, excepte la col que la posareu gairebé els últims 10 minuts

4. Programeu 30 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1

Poseu la sal i les fulles de col i deixeu cinc minuts més al foc a la mateixa velocitat i temperatura.

5. Retireu el brou del bol (per fer-lo servir per un altre plat)

6. Poseu l'oli al bol del robot, afegiu la ceba que heu fet al vapor junt amb dues cullerades de tomàquet. Deixeu sofregir durant 10 minuts a temperatura Varoma i velocitat cullera.

7. Un cop tingueu el sofregit al vostre gust, afegiu la quantitat de verdures que vulgueu i les olives negres (no hi afegiu la col que servirà d'embolcall)

8. Trinxeu a velocitat 5-10 i deixeu a la textura que vulgueu.

9. Esteneu les fulles de col i farciu-les amb el trinxat.

10. Poseu-les dins d'una safata del forn, aboqueu una mica de crema de llet a sobre i empolvoreu amb formatge ratllat.

11. Gratineu al forn i abans de servir tireu una mica de sèsam torrat i pebre vermell picant

Serviu calent!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...