cocció de llegums

Passos per coure cigrons


 Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores abans (els podeu posar la nit abans de coure'ls). L'aigua els ha de ben cobrir (heu de tenir amb compte que s'aniran hidratant i augmentaran de tampany).

Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.
Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure i tireu-hi la fulla de llorer i el gra d'all pelat. Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat de la flama i coeu-los a foc suau (però que no parin de bullir). Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.

Si ho feu amb una olla normal triguen a coures entre hora i mitja i dues si en feu un kg (a mi, m’han trigat gairebé una).  Amb l’olla a pressió, cal que seguiu les instruccions del receptari de l’olla però crec que amb 25-30 minuts estan cuits.

La sal l'afegiu cinc minuts abans de treure l'olla del foc.

Els cigrons els podeu fer servir tant per primers plats com per acompanyar amanides o fer tapes o tastets.
_____________________________________________________________________________

Passos per coure mongetes seques


 
Poseu la nit abans les mongetes en remull amb un bol i una bona quantitat d'aigua (penseu que durant la nit s'hidrataran).

Poseu-les en una olla amb aigua freda al foc (dos o tres dits per sobre les mongetes) i sobretot a foc lent. Quan comenci a arrencar el bull li afegireu una mica d'aigua freda per trencar-lo. 
Aquest procés el feu un parell de vegades i després les deixeu coure durant hora i mitja o dues (aneu-les vigilant) i un cop cuites ja les podeu escórrer (poseu la sal cinc minuts abans de retirar-les del foc). Aquesta aigua la podeu guardar, per exemple, per afegir-la l'endemà a l'escudella.

_____________________________________________________________________________
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...