M'encanta fer sopes senzilles
De l'espina i les pells del rapet i d'algunes que la venedora m'hi va afegir, avui he fet una sopeta més que senzilla amb l'ajuda del
meu robot de cuina.
Ingredients
per a 2 persones
Espines i pell de rap i altres peixos
4 pastanagues
1 porro gros
1 ceba mitjana
1 tomàquet madur mitjà
50g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de pebre vermell picant
1 llesca de pa de pagès del dia anterior
Per fer
la picada:
4 ametlles i 4 avellanes torrades i 1 gra
d'all.
Elaboració
1. Feu bocins la llesca de pa en un plat.
Reserveu
2. Prepareu el brou posant 3/4 litre d'aigua,
dues pastanagues pelades, 1 polsim de sal i 1/2 porro al bol del robot de cuina
i introduïu també el cistell amb el peix a dins. Programeu 15 minuts,
temperatura Varoma i velocitat 1. Coleu el brou i reserveu.
3. Trieu a mà el peix bullit i reserveu.
4. Esbandiu el got i afegiu la ceba torcejada,
l'altra meitat del porro, dues pastanagues, el tomàquet, mig pebrot vermell i
l'oli d'oliva verge. Trossegeu durant 4 segons a velocitat 5.
5. Obriu la tapa i amb l'espàtula baixeu el que
us pugui haver quedat per les parets. Programeu 10 minuts, temperatura Varoma i
velocitat 1.
6. Afegiu el brou, el pa esmicolat, els bocins de
peix que havíeu triat, el pebre vermell. Programeu durant 12 minuts,
temperatura 100ºC i velocitat 1.
7. Quan faltin uns minuts per acabar afegiu la
picada. Rectifiqueu de sal si us cal.
Serviu ben calentona!