divendres 13 2019

Tatín de figues amb pâte sablée




No podia deixar escapar el temps de figues sense fer una elaboració amb elles, així que, m'he engrescat preparant-t'hi un pastís invertit amb una deliciosa  pâte sablée

Ingredients:

500g de figues

Per preparar sucre cremat:

100g de sucre
1 culleradeta de suc de llimona

Per elaborar la massa:

175g farina blat
75g farina d'ametlla
75 de sucre llustre
1,5g  sal marina
125g  mantega
1 ou petit
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Elaboració:

Renteu i eixugueu amb un paper de cuina les figues i les partiu pel mig.

En un bol barregeu l'ou, mantega, vainilla,  sal,  sucre llustre i quan ho tingueu tot barrejat hi afegiu la farina d'ametlla i al final la farina de blat. Amasseu molt suaument i molt a poc a poc (recordeu que és una massa sorrenca, no compacta). Si voleu veure un petit pas a pas de com treballar aquest tipus de massa podeu visitat aquest enllaç que ensenya com fer pastes seques.

Emboliqueu la massa amb film i reserveu a la nevera durant mitja hora o més.

En un cassó o un pot foneu al foc els 100g de sucre i el suc de llimona fins a fer-ne caramel líquid, tot seguit, l'aboqueu al motlle que hagueu triat per fer el pastís i ràpidament hi aneu col·locant el trossos de figues, fins a cobrir bé tot el motlle (veieu fotografia). Reserveu.

Traieu la massa de la nevera i a sobre el marbre enfarinat, esteneu-la (mida del diàmetre del vostre motllo) amb l'ajuda d'un corró de pastisseria.

Poseu paper de forn sobre una safata i torneu a deixar-li-ho una estona més a la nevera, mentrestant, escalfeu el forn a 170ºC i quan ja el tingueu a aquesta temperatura, ja podeu continuar l'elaboració.
Esteneu la massa a sobre el motlle amb les figues i enraseu els voltants.

Coeu al forn durant 35-40 minuts (podeu orientar-vos per saber si es cuit, mirant el color torradet que va agafant la massa).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...