Enguany per elaborar els canelons de Sant Esteve he tingut ajuda del robot de cuina thermomix, però si voleu fer-los a mà la recepta també us servirà.
Ingredients:
20 plaques de canalons
200g ceba de Figueres tallada a trossos
300g carn magre de porc, tallada a daus
250g pit de pollastre sense pell, tallat a daus
50g botifarra crua de porc
50g tomàquet madur
100g oli d'oliva verge30g de brandy
1 fulla de llorer
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre
200g de llet
50g de farina
Formatge Parmesà ratllat
Per fer la beixamel:
800g de llet
60g de farina
60g de mantega
1 pessic de nou moscada
1 pessic de pebre negre
Elaboració:
Sofregiu en el bol de la thermo, la ceba tallada amb l'oli d'oliva durant 5 minuts, temperatura varoma i velocitat cullera.
Afegiu el tomàquet: dos minuts, varoma 1.
Incorporeu les carns, la sal, el pebre, el brandy i la fulla de llorer: 28 minuts, varoma, vel. 1
Afegiu la farina 2 minuts, varoma, vel.1.
En acabar i abans de trinxar, treieu la fulla de llorer. Ara programeu: 6 segons a vel. 4. Ara incorporeu la llet i programeu 5 minuts, 100° i vel.3
Aboqueu el contingut del got de la thermo en un bol rodó de vidre. Poseu film a pell sobre la massa, perque no us faci crosta.
Deixeu refredar i un cop fred reserveu a la nevera perquè agafarà consistència i enrrotllareu millor.
Bulliu amb aigua i sal les plaques de canalons. Escorreu i esteneu-les a sobre un drap de cuina. Ompliu amb la massa i amb l'ajuda d'una cullera. Enrotlleu i col.loqueu en la safata de forn.
Ara prepareu la beixamel amb:
800g de llet
50g de mantega
110g de farina
1 culleradeta de sal
Un polsim de pebre negre i nou moscada
Aboqueu la beixamel sobre la safata amb els canelons i escampeu formatge ratllat per a sobre. Enforneu i gratineu abans de servir.