dissabte

Arròs bullit amb carbassó: avui, plat de cuina delicada

Hi ha moments a la vida que s’ha de menjar molt lleuger i s’han de consumir els aliments poc elaborats per facilitar el trànsit o la digestió. Menjar lleuger no vol dir pas que s’hagi de menjar plats avorrits, si així fos, encara potser faria perdre la gana.
L’elecció d’aliments frescos i la presentació és també fonamental.
A mi particularment m'agraden molt aquests plats senzills als que anomeno des del bloc d'infermeria: plats de cuina delicada

Ingredients:
Arròs
Aigua
1/2 o 1 carbassó
1ceba tendra
Sal
Oli d’oliva
1/2 o 1 gra d’all (depenent de la quantitat d’arròs que vulgueu fer)
1 ou dur

(recordeu: la proporció és d’1 tassa d’arròs per 3 d’aigua)

Elaboració:
Bulliu amb aigua l’ou (uns 12 minuts). Un cop cuit el peleu.
Poseu aigua en un altre pot junt amb el 1/2 gra d’all, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de sal. Quan comenci a bullir afegiu la proporció d’arròs i remeneu. La cocció de l’arròs sol ser de 20 minuts (jo veig que ja està cuit, quan tot el gra té el mateix color, si us hi fixeu, quan encara no està ben cuit, a la part del mig hi veureu un punt més blanc). Un cop cuit el deixeu refredar.

Talleu el carbassó a dauets i la ceba a làmines. Unteu una paella amb una cullerada d’oli d’oliva i la poseu al foc al mateix temps que afegiu les verdures i una mica de sal. Ho deixeu coure lentament a fi de que es vagi coent amb el seu suc. Un cop cuit reserveu

Ara ja podeu muntar el plat alternant arròs i verdures i al capdamunt ratlleu ou dur.
Si us agrada podeu regar-ho amb un raig d’oli d’oliva i l’acompanyeu amb uns tomàquets.

Si prepareu menjar de cuina delicada per algú amb poca gana, penseu que primer es menja pels ulls.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...