dimarts 07 2011

Pastis de verdures: plat de cuina delicada

Des de que vaig descobrir que podia fer peces molt semblants a les quiches sense pasta brisa, no he parat de fer tota classe de combinats.
Tot un plegat els anomeno truites com pastíssos però,  en el fons els ingredients donen el mateix resultat.

El pastís d'avui encaixa perfectament en el meu recull de cuina delicada perquè, tot i portar pebrot, al ser escalivat no sol costar de digerir. 
 Ingredients:
1/2 manat de bledes bullides. Les meves eren ecològiques
4 clares d’ou
1rovell d'ou
2 pebrots vermells escalivats
2 porros
Sal
Alfàbrega

Elaboració:
Preescalfeu el forn a 200ºC
Unteu un motlle rodó amb mantega i empolvoreu-lo de farina
Bulliu les bledes amb aigua i sal i deixeu-les escórrer. Reserveu
Escaliveu al forn els pebrots i els porros. Un cop cuits peleu-los i trossegeu-los.

Poseu els quatre ous en un bol i retireu tres de les gemes (poseu-les a la nevera en un petit bol tapat amb film, perquè demà us poden servir per fer flams), seguidament deixateu-los una mica i ja hi podeu incorporar les bledes, un dels pebrots, els dos porros i sal al vostre gust. Remeneu el preparat amb una forquilla. Poseu al motllo i al forn. Temps aproximat 25 minuts però vigilant.

Poseu l’altre pebrot, un polsim d’alfàbrega, sal i un bon raig d’oli d’oliva en el pot de la batedora elèctrica per trinxar-lo ben fi.

Un cop cuit el pastis decoreu-lo al vostre gust amb la crema de pebrot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...