Tot i que la coca de Sant Joan està feta de brioix, avui l'he preparat amb pa de pessic perquè, com jo, de segur també hi ha gent que no està avesada a fer servir les masses fermentades.
Per veure com es fa una coca de brioix feu clic aquí que en Narcís de lalionesa us ho explicarà molt bé.
Amb aquesta coca amb molt de gust m’adhereixo a la iniciativa Memòries d’una cuinera.
El tema d'avui l'acompanyo amb la cançó de Jaume Sisa
La nit de Sant Joan
La nit de Sant Joan, és nit d’alegria.
Estrellat de Flors, l’estiu ens arriba
De mans d’un follet que li fa de guia.
Primavera mort, l’hivern es retira.
Si arribes l’amor, mai mes moriria.
Estrellat de Flors, l’estiu ens arriba
De mans d’un follet que li fa de guia.
Primavera mort, l’hivern es retira.
Si arribes l’amor, mai mes moriria.
Les flames del foc la nit tornen dia,
Si arribes l’amor, que dolç que seria.
La nit de Sant Joan, és una frontissa.
La porta de l’any, tan grinyoladissa.
Comença a tancar-se. Doneu-me xampany!
Que és la nit més curta i el dia més gran.
Doneu-me xampany, doneu-me xampany!
Doneu-me xampany, doneu-me xampany!
Si arribes l’amor, que dolç que seria.
La nit de Sant Joan, és una frontissa.
La porta de l’any, tan grinyoladissa.
Comença a tancar-se. Doneu-me xampany!
Que és la nit més curta i el dia més gran.
Doneu-me xampany, doneu-me xampany!
Doneu-me xampany, doneu-me xampany!
Imitarem al sol amb grans fogates.
Llevem - nos el calçat damunt les brases.
Al cel van de verbena ocells i astres.
I augmenten les virtuts d’herbes i agües.
Com la terra que gira al voltant del sol.
Farem lentes rodones encerclant el foc.
Llevem - nos el calçat damunt les brases.
Al cel van de verbena ocells i astres.
I augmenten les virtuts d’herbes i agües.
Com la terra que gira al voltant del sol.
Farem lentes rodones encerclant el foc.
Ingredients:
200 gr de farina
200gr de sucre
60gr de mantega
4 ous ecològics
1 sobre d’impulsor
Un polsim de ratlladura de llimona
Fruita confitada (cireres, meló, taronja...)
1 safata de forn rectangular de 40x30cm
La nit de Sant Joan, és nit d’alegria
Estrellat de flors, l’estiu ens arriba
De mans d’un follet que li fa de guia.
Qui és aquest follet? Qui el coneixeria?
Al bell mig del foc té la seva fira.
Follet de la nit, rei de l’enganyifa
Cada any per Sant Joan ens fa una visita.
Adorno els infants i faig que somiïn
Enamoro als grans i faig que s’odiïn.
Destapa secrets, escampa misteris.
Fa anar del revés els somnis eteris.
Provoco adulteris, records, enyorances
Petons i venjances, ensenyo encanteris
A les jovenetes els porta perfums
Dels altres planetes.
Si mireu les flames del foc de Sant Joan
hi veureu les banyes, el barret i els guants
Estrellat de flors, l’estiu ens arriba
De mans d’un follet que li fa de guia.
Qui és aquest follet? Qui el coneixeria?
Al bell mig del foc té la seva fira.
Follet de la nit, rei de l’enganyifa
Cada any per Sant Joan ens fa una visita.
Adorno els infants i faig que somiïn
Enamoro als grans i faig que s’odiïn.
Destapa secrets, escampa misteris.
Fa anar del revés els somnis eteris.
Provoco adulteris, records, enyorances
Petons i venjances, ensenyo encanteris
A les jovenetes els porta perfums
Dels altres planetes.
Si mireu les flames del foc de Sant Joan
hi veureu les banyes, el barret i els guants
Elaboració:
Preescalfeu el forn a 200ºC
Cobriu amb paper de forn la safata
Ratlleu una mica de pell de llimona
Foneu la mantega
Barregeu la farina i el llevat en pols i passeu-la pel sedàs
Poseu els ous i el sucre a la batedora junt amb el polsim de pell de llimona i barregeu bé. Llavors, a mà incorporeu a poc a poc la farina i al final la mantega fosa.
Escampeu la massa sobre la safata i al forn. Decoreu al vostre gust.
15 minuts a 200ºC però, vigileu perquè es cou molt aviat, feu la prova de l’escuradents.
i, vet aquí!
Quan vol és tan alt com la catedral.
Quan vol és petit com l’ungla d’un dit.
No és home ni dona, ni àngel ni infant.
Per passar l’estona potser un comediant
És jove i no ho es, geniüt i immoral.
Astut i què més?
Sóc immortal
Si mireu les flames del foc...