diumenge 05 2011

Llom de lluç al forn


Aquests dies estic gaudint de les verdures fresques que m'han portat els de l’Hortecològic i del peix, que aquesta setmana ha estat especialment gustós.

 Ingredients per a dues persones
2 trossos de llom de lluç sense espines
2 carbassons grans
3 tomàquets mitjans madurs
1ceba de figueres
1 culleradeta de mantega
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Unes branquetes de romaní

Elaboració:
Preescalfeu el forn a 150ºC
Talleu a daus petits un dels carbassons i talleu també fineta la ceba. Salpebreu
Poseu una cullerada d’oli d’oliva en una paella i afegiu aquestes dues verdures. Deixeu coure a foc lent, a fi que treguin el seu propi suc (si us cal podeu afegir una mica de brou de verdures o un rajolí de vi blanc). Quan ho tingueu cuit cobriu amb aquest preparat el fons d’una safata de forn. Reserveu
Talleu l’altre carbassó i els tres tomàquets a làmines i les aneu posant a sobre del carbassó cuit (veieu fotografia), intercalant linealment tomàquet i carbassó al damunt poseu uns tocs de mantega i les branquetes de romaní. Enforneu durant mitja hora o tres quarts perquè el que volem és que es cogui però que no es cremi.
Poseu el carbassó i el tomàquet que us ha sobrat, en una paella amb oli d’oliva i coeu a foc lent. Amb això fareu una salsa per acompanyar.
Quan veieu que les verdures del forn ja estan cuites col·loqueu-hi els talls de lluç a sobre i enforneu deu minuts més.
Serviu el peix acompanyat de la verdura i una pinzellada de salsa per sobre.

Va per Cuinar és generós que segurament després de visitar el seu bloc ahir, em va donar la idea perquè avui al matí, m'he llevat amb aquest plat al cap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...