diumenge 19 2011

Rossejat de fideus


Avui presento una altra pràctica del taller de cuina amb la meva particular empremta.

Ingredients per a tres persones
6 grapats de fideus del núm. 2
1 sípia gran pelada
4 tomàquets grandets i ben madurs
1 ceba tendre grossa
1 litre de brou de peix
1 ou
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal

Preescalfeu el forn
Talleu la ceba i la sípia a daus petits
Escaldeu amb aigua els tomàquets per pelar-los i trinxar-los.
Amb aigua i sal feu un brou amb espines de peix.
Poseu ben escampats els fideus en una safata de forn i enrossiu-los amb el gratinador. Heu de vigilar-los molt perquè es torren molt aviat!


Poseu un bon ragi d’oli d’oliva en una paella i afegiu la ceba fins que quedi daurada (com veureu a la fotografia no els he enrossit prou) i, llavors afegiu la sípia. Deixeu coure abans d’afegir-hi els tomàquets.
Un cop tingueu el sofregit cuit, barregeu-hi els fideus i el brou de peix, comproveu la sal. Deixeu que bulli cinc minuts al foc per després posar-lo al forn 15 minuts més. Vigileu.
Feu una salsa all i oli amb l’ou i el gra d’all per acompanyar el plat.

Al taller  de cuina en Joan Dalmau va fregir amb abundant oli d’oliva el fideus (400gr) i després els va escórrer. Vull dir que el fideus guanyen molt amb la seva proposta. També en va donar l’opció de posar-hi gambes. Us recomano les dues opcions.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...