dijous 23 2011

Moussaka vegetal

No us podeu imaginar com m’ha costat posar títol a aquesta recepta! Encara no n’estic segura de que aquest sigui el títol adient però..,
Crec que sóc l'única blocaire que no ha anat de revetlla!!!!

Ingredients per a 3 persones

2 albergínies grans i fermes
3 tomàquets madurs mitjans
1 ceba tendre grossa
2 ous
1 cullerada de farina
1/4 de litre de llet
Sal i pebre negre
Oli d’oliva
Formatge Emmental ratllat
Herbes provençals

Preparació
Preescalfeu el forn a 200ºC
Talleu a làmines llargues i de mig dit de gruix les albergínies. Poseu-hi sal i deixeu escórrer durant una estona.
Talleu també els tomàquets i la ceba a rodanxes gruixudes i poseu-hi sal i pebre.

 
Unteu amb oli una safata de forn (si voleu hi podeu posar paper de forn a sobre) Col·loqueu-hi totes aquestes verdures, tireu-hi un rajolí d’oli per sobre i enforneu fins que estiguin cuites.
Feu una salsa beixamel amb oli, llet i farina i una mica de la ceba escalivada. Deixeu-la refredar


Prepareu una nova safata de forn. Unteu-la amb oli i disposeu una capa d’albergínies als fons, a sobre una de tomàquet, una de ceba i acabeu amb una altra d’albergínies.






Deixateu dos ous i barregeu-los amb la salsa beixamel. Tireu la mescla a sobre l’ultima capa de verdures. Poseu-hi formatge al damunt amb una mica d’herbes provençals i al forn (que ara baixareu a 180ºC) de 30-45 minuts (com sempre vigileu el forn) fins que ho veieu torrat.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...