No us podeu imaginar com m’ha costat posar títol a aquesta recepta! Encara no n’estic segura de que aquest sigui el títol adient però..,
Crec que sóc l'única blocaire que no ha anat de revetlla!!!!
Crec que sóc l'única blocaire que no ha anat de revetlla!!!!
Ingredients per a 3 persones
2 albergínies grans i fermes
3 tomàquets madurs mitjans
1 ceba tendre grossa
2 ous
1 cullerada de farina
1/4 de litre de llet
Sal i pebre negre
Oli d’oliva
Formatge Emmental ratllat
Herbes provençals
Preparació
Preescalfeu el forn a 200ºC
Talleu a làmines llargues i de mig dit de gruix les albergínies. Poseu-hi sal i deixeu escórrer durant una estona.
Talleu també els tomàquets i la ceba a rodanxes gruixudes i poseu-hi sal i pebre.
Unteu amb oli una safata de forn (si voleu hi podeu posar paper de forn a sobre) Col·loqueu-hi totes aquestes verdures, tireu-hi un rajolí d’oli per sobre i enforneu fins que estiguin cuites.
Feu una salsa beixamel amb oli, llet i farina i una mica de la ceba escalivada. Deixeu-la refredar
Prepareu una nova safata de forn. Unteu-la amb oli i disposeu una capa d’albergínies als fons, a sobre una de tomàquet, una de ceba i acabeu amb una altra d’albergínies.
Deixateu dos ous i barregeu-los amb la salsa beixamel. Tireu la mescla a sobre l’ultima capa de verdures. Poseu-hi formatge al damunt amb una mica d’herbes provençals i al forn (que ara baixareu a 180ºC) de 30-45 minuts (com sempre vigileu el forn) fins que ho veieu torrat.