dijous 10 2013

Puré de mongetes del ganxet


Aviso, no és un ou ferrat!!!!
Feia un munt de temps que no coïa mongetes seques. Les presses fan que a vegades et decantis per fer servir pots de llegum cuita. Aquest any vaig comprar una preciosa bossa de mongetes del ganxet a l'Hortecològic i tot i que m'agraden molt sortides de l'olla amb un bon raig d'oli d'oliva, avui,  he optat per preparar-ne un puré per acompanyar-lo també amb puré de patata i una mica de la samfaina que em va sobrar l'altre dia. Ha resultat un plat deliciós.


Ingredients pel puré de mongetes del ganxet
Mongetes del ganxet
Sal

Ingredients pel puré de patata (2 persones)
2 patates mitjanes
400g d'aigua
1 culleradeta de sal
Un rajoli d'oli d'oliva verge

 Elaboració

Cocció de les mongetes
Poseu la nit abans les mongetes en remull amb un bol i una bona quantitat d'aigua (penseu que durant la nit s'hidrataran).
Poseu-les en una olla amb aigua freda al foc (dos o tres dits per sobre les mongetes) i sobretot a foc lent. Quan comenci a arrencar el bull li afegireu una mica d'aigua freda per trencar-lo. Aquest procés el feu un parell de vegades i després les deixeu coure durant hora i mitja o dues (aneu-les vigilant) i un cop cuites ja les podeu escórrer (la sal li tiro cinc minuts abans de retirar-la del foc). Aquesta aigua la podeu guardar, per exemple, per afegir-la l'endemà a l'escudella.

Cocció del puré de patates
Poseu a bullir amb aigua i sal les patates tallades i pelades. Quan les tingueu cuites, afegiu un raig d'oli d'oliva verge al vostre gust i rectifiqueu de sal.

Elaboració i presentació
Per una banda tritureu les mongetes fins a fer-ne un puré.
Per l'altra tritureu les patates bullides junt amb la samfaina.
Empateu primer el puré de patata i al mig incorporeu a poc a poc el puré de patata.


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...