Avui en Narcís ha preparat una cassola
d'arròs amb verdures exquisida! Va ser la classe de Joan Dalmau Pratsevall va
donar divendres passat. Quan la va veure ja va dir: aquesta per diumenge!
A mi em va de perles que en Narcís m'acompanyi
al curs de cuina perquè s'anima ell a fer les elaboracions i jo només tasto i
paro la taula. També va bé un descans de cap de setmana.
He de dir que la recepta original d'en Joan hi
va salsitxa però no en teníem i el pebrot ha tingut que ser vermell pel mateix
motiu.
Ingredients
per a 4 persones
1 ceba grossa o dues de mitjanes
4 tomàquets madurs
3 carxofes
100g de pèsols
1 litre de brou de pollaste
1/4kg d'arròs integral
2 branques de bròquil
Picada d'all i julivert
Elaboració
Peleu i talleu fina la carxofa i la ceba.
Talleu el bròquil a branquillons petits i el
pebrot a dauets
Poseu oli en una paella al foc i sofregiu la
carxofa, el bròquil, el pebrot i els pèsols. Reserveu
Sofregiu amb oli la ceba i quan estigui
daurada afegiu l'all tendre tallat. Peleu i talleu els tomàquets i afegiu-los
al sofregit. Quan estigui cuit tot ajunteu-ho i feu un tomba i tomba. Ara
afegiu l'arròs i remeneu una mica abans d'abocar-hi el brou molt calent.
Remeneu i deixeu-lo bullir uns cinc minuts, afegiu la picada i proveu la sal
abans de enfornar-lo durant 20-25 minuts (recordeu que és integral i el temps
de cocció varia, cal que llegiu les instruccions de l'envàs)
Joan ha quedat diví!