L'arròs bullit pot ser una bona opció després
de festes i si l'acompanyeu amb llegum, com el pèsol per exemple, podeu tenir
un plat complert. Com és ben sabut, la barreja d' arròs i llegum aporta proteïnes
vegetals que aniran bé per deixar descansar a l'organisme de
greixos saturats.
Ingredients per fer l'arròs
Arròs blanc
1 gra d'all
1 grapat de
pèsols pelats
Sal
Oli d'oliva
verge
Ingredients per fer la samfaina
1 tomàquet
mitjà
1 pebrot
vermell petit
1 carbassó
mitjà
1 ceba petita
1 pastanaga
mitjana
50g d'oli
d'oliva
3 cullerades
d'aigua
Sal
Preparació de
l'arròs bullit
Peleu un gra
d'all
Poseu un pot
amb aigua al foc (tres parts d'aigua per cada una d'arròs) amb un polsim de sal
i el gra d'all. Quan comenci a bullir afegiu l'arròs, els pèsols i un bon raig
d'oli d'oliva (si els pèsols us agraden més "al dente" espereu
que l'arròs bulli uns deu minuts abans d'incorporar-les-hi). Remeneu.
Normalment, com ja sabeu, l'arròs es cou en 20 minuts. Si no us agrada l'all, us recomano que abans de treure'l del foc el retireu amb una cullera perquè si espereu massa es pot desfer i es pot barrejar amb l'arròs.
Normalment, com ja sabeu, l'arròs es cou en 20 minuts. Si no us agrada l'all, us recomano que abans de treure'l del foc el retireu amb una cullera perquè si espereu massa es pot desfer i es pot barrejar amb l'arròs.
Preparació de la samfaina
1. Renteu i
partiu en dos el tomàquet, el pebrot, la ceba i el carbassó. Peleu i partiu en
dos la pastanaga.
2. Poseu tots
els ingredients, fins i tot la sal, l'oli i l'aigua al got de la thermomix i
talleu durant 2-3 segons a velocitat 5, segons la mida que la vulgueu deixar.
3. Programeu a 15
minuts a 100º i velocitat 1
Si ho feu a mà
partiu a dauets totes les verdures. Poseu l'oli en una paella i tireu-hi els
ingredients i coeu.