dimarts 08 2013

Arròs bullit amb samfaina




L'arròs bullit pot ser una bona opció després de festes i si l'acompanyeu amb llegum, com el pèsol per exemple, podeu tenir un plat complert. Com és ben sabut, la barreja d' arròs i llegum aporta proteïnes vegetals que aniran bé per deixar descansar a l'organisme de greixos saturats.
Ingredients per fer l'arròs
Arròs blanc
1 gra d'all
1 grapat de pèsols pelats
Sal
Oli d'oliva verge
Ingredients per fer la samfaina
1 tomàquet mitjà
1 pebrot vermell petit
1 carbassó mitjà
1 ceba petita
1 pastanaga mitjana
50g d'oli d'oliva
3 cullerades d'aigua
Sal

Preparació de l'arròs bullit
Peleu un gra d'all 
Poseu un pot amb aigua al foc (tres parts d'aigua per cada una d'arròs) amb un polsim de sal i el gra d'all. Quan comenci a bullir afegiu l'arròs, els pèsols i un bon raig d'oli d'oliva (si els pèsols us agraden més "al dente" espereu  que l'arròs bulli uns deu minuts abans d'incorporar-les-hi). Remeneu.
Normalment, com ja sabeu, l'arròs es cou en 20 minuts. Si no us agrada l'all, us recomano que abans de treure'l del foc el retireu amb una cullera perquè si espereu massa es pot desfer i es pot barrejar amb l'arròs.

Preparació de la samfaina
1. Renteu i partiu en dos el tomàquet, el pebrot, la ceba i el carbassó. Peleu i partiu en dos la pastanaga.
2. Poseu tots els ingredients, fins i tot la sal, l'oli i l'aigua al got de la thermomix i talleu durant 2-3 segons a velocitat 5, segons la mida que la vulgueu deixar.
3. Programeu a 15 minuts a 100º i velocitat 1

Si ho feu a mà partiu a dauets totes les verdures. Poseu l'oli en una paella i tireu-hi els ingredients i coeu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...