dimarts 15 2011

Pa sense llevat


La Recepta del 15 s'ha convertit en un repte per a mi. No m'ho podia perdre tot i que les muses m'han deixat abandonada fins a última hora.

M'agrada trencar-m'hi el cap dies abans i avui quan estava a punt de claudicar; els "Roscos" que vaig fer fa pocs dies, m'han donat la idea de fer servir bicarbonat en comptes de llevat.

He anat a Google a veure qui havia tingut aquesta mateixa idea i he trobat un apunt de Pa Irlandès molt interessant en el bloc Remena nena i també aquest d'aquí y de allá. El meu pa no sé si s'hi assembla al pa Irlandès però  l'he fet servir per inspirar-me.

Com veureu primer he volgut fer la prova amb quantitats petites.

Ingredients:

225g de farina integral (o normal)
2g de bicarbonat sòdic per cuina
2g de sal
2g de sucre
1 iogurt natural o grec (com a substitutiu del sèrum de mantega)

Elaboració:

Preescalfeu el forn a 230ºC per mantenir-lo després a 220ºC.
Feu un volcà amb la farina i afegiu la resta d'ingredients al seu interior. Freseu a poc a poc amb les mans. Només s'ha de fer que els ingredients quedin ben incorporats. Doneu-li una mica de forma i cap al forn, ja que no té cap temps d'espera prèvia.
El temps de cocció 45 minuts. Vigileu-lo.

El pa evidentment ha de quedar dens per dins. Amb aquestes proporcions surt un pa d'uns 25cm que, de cap manera serviria per menjar sense llescar. Nosaltres l'hem deixat tot tallat dins una bossa perquè crec que demà costaria molt de fer.

Demà farem un bon esmorzar amb un parell de llesquetes d'aquest pa integral i melmelada casolana.

Us deixo també aquest enllaç a Vikipèdia perquè veieu que hi ha opcions per a substituir el sèrum de mantega, en el cas que no en tingueu i un altre enllaç bloc Uno de dos, per si us el voleu fer casolà.

M'ha agradat treballar altra vegada amb el bicarbonat i no serà l'última.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...