dimarts 14 2012

"Yemas de Santa Teresa"





Feia un munt de temps que li demanava aquesta elaboració al Narcís però ara porta al cap les masses fermentades i, ja se sap, si vols ser ben servit fes-te tu sol el llit!

Des de dissabte que la Cristina de Bufet de postres, em va ensenyar la fotografia de les seves gemes, no me les podia treure del cap.

Per una banda també volia fer el pastís de l'aniversari del meu pare i per l'altra, el repte personal de preparar un tema per Sant Valentí, que no forçosament celebro, però que carai, volia fer un cor perquè no n'havia fet mai.

Se'm van acumular els desitjos però, pas a pas m'hi vaig posar. Primer el pastís amb tema "Valentí" i després aquestes petites delícies rodones.

Plis, plas i més plas... Fet!

Ingredients

125 gr. de sucre
7 cullerades d'aigua mineral
120g de rovell d'ou o 8 rovells
Pell de llimona
1 branqueta de canyella
Sucre llustre

Preparació.

Poseu les 7 cullerades d'aigua en un pot al foc junt amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Feu un almívar a 104º, tal com indica la Cristina.

Poseu els rovells (temperatura ambient) en un altre pot i quan tingueu l'almívar a punt el deixeu reposar mentres li retireu la pell de llimona i la canyella. Seguidament tireu-hi a poc a poc i també a foc lent, els rovells d'ou sense deixar de remenar. Quan la pasta es desprengui del pot o cassó la podeu posar en un plat perquè es refredi.

Un cop ben freda feu boletes, peseu-les primer per sucre gra i després enfarineu-les amb sucre llustre.





No deixeu de visitar el bloc de pastisseria Bufet de postres, on la Cristina hi ha deixat també la història i els truquets de les autores d'aquesta deliciosa recepta.

Cristina, espero que t'agradin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...