M'encanta
assaborir plats fets a l'estil
tradicional, recuperar olors que porten a l'essència i senzillesa dels àpats
dels nostres avis. Reconèixer-les-hi aquest gran do de saber cuinar bé, quan
l'economia ve d'un misto.
Els macarrons
d'avui venen de la cuina de la família d'en Narcís perquè els ha cuinat ell.
Esperem que us agradin!
Ingredients per a dues persones
1/2kg de
macarrons
2 tomàquets
madurs mitjans
1 ceba grossa
1 botifarra crua
1 grapat de
formatge ratllat
Oli d'oliva
Sal
Elaboració
Peleu i talleu la
ceba fina.
Poseu oli d'oliva
en una paella al foc i tireu la ceba. Deixeu-la coure a foc lent vigilant que
no es torni rossa.
Traieu la pell de
la botifarra i afegiu la carn a la paella amb la ceba. Mentrestant remeneu la ceba
l'aneu aixafant amb una forquilla perquè deixi anar tot el seu suc. Continueu a
foc lent.
Peleu i talleu
ben petit el tomàquet i quan la botifarra ja estigui cuita li barregeu. Apugeu
a foc més viu fins que comenci a bullir que el tornareu a abaixar perquè vagi
fent la xup-xup fins que gairebé s'hagi begut l'aigua. En aquest punt hi afegireu
un dit de llet i deixeu acabar la cocció sempre lentament i fins a la seva
l'evaporació.
Poseu aigua en
una olla al foc, tireu un rajolí d'oli i una mica de sal per bullir-hi la pasta
de macarrons durant el temps que recomana el fabricant. Un cop bullits escorreu
i barregeu amb el sofregit.
Serviu calents
amb formatge ratllar per a sobre.