dimarts 24 2012

Macarrons clàssics amb botifarra



M'encanta assaborir  plats fets a l'estil tradicional, recuperar olors que porten a l'essència i senzillesa dels àpats dels nostres avis. Reconèixer-les-hi aquest gran do de saber cuinar bé, quan l'economia ve d'un misto.
Els macarrons d'avui venen de la cuina de la família d'en Narcís perquè els ha cuinat ell. Esperem que us agradin!

Ingredients per a dues persones
1/2kg de macarrons
2 tomàquets madurs mitjans
1 ceba grossa
1 botifarra crua
1 grapat de formatge ratllat
Oli d'oliva
Sal

Elaboració
Peleu i talleu la ceba fina.

Poseu oli d'oliva en una paella al foc i tireu la ceba. Deixeu-la coure a foc lent vigilant que no es torni rossa.

Traieu la pell de la botifarra i afegiu la carn a la paella amb la ceba. Mentrestant remeneu la ceba l'aneu aixafant amb una forquilla perquè deixi anar tot el seu suc. Continueu a foc lent.
Peleu i talleu ben petit el tomàquet i quan la botifarra ja estigui cuita li barregeu. Apugeu a foc més viu fins que comenci a bullir que el tornareu a abaixar perquè vagi fent la xup-xup fins que gairebé s'hagi begut l'aigua. En aquest punt hi afegireu un dit de llet i deixeu acabar la cocció sempre lentament i fins a la seva l'evaporació.

Poseu aigua en una olla al foc, tireu un rajolí d'oli i una mica de sal per bullir-hi la pasta de macarrons durant el temps que recomana el fabricant. Un cop bullits escorreu i barregeu amb el sofregit.

Serviu calents amb formatge ratllar per a sobre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...