diumenge 16 2012

Amanida de Manicottis farcits amb carn de pollastre, acompanyada de gelatina de cervesa.

Ja fa dies que vaig enviar la recepta però no havia tingut temps de publicar-la. La vaig preparar per a participar al concurs que ha organitzat la Revista Cuina per a blocaires i que porta com a condició elaborar un plat amb cervesa.
En aquest plat hi està present tant al farcit com en la decoració. Espero que us agradi.


Ingredients per a quatre persones:
1 paquet de Manicottis
4 tomàquets madurs mitjans
Un grapat de pebrots verds picants
Pel farcit:
2 pits grans de pollastre ecològic
2 botifarres crues
1 porro
1 ceba de figueres
1 tomàquet gros madur
1 fulla de llorer
1 ou dur
1/4 de got de cervesa sense alcohol
Sal i pebre negre
Oli d'oliva verge

Per a la gelatina de cervesa
1 cervesa sense alcohol
1 sobre d'Agar Agar

Elaboració
Renteu i salpebreu els pits de pollastre. Rostiu-los a foc lent i a l'estil tradicional amb oli d'oliva, la ceba, el porro i les botifarres crues.
Quan ho tingueu ben daurat, afegiu el tomàquet ratllat i la fulla de llorer. Quan gairebé s'enganxi , afegiu la cervesa i remeneu amb cullera de fusta. Deixeu coure fins que s'evapori.
Seguidament incorporeu l'ou dur i trinxeu-ho tot a la picadora deixant la massa a la consistència que us agradi.

Per preparar la gelatina
Aboqueu en un pot la cervesa i el sobre d'Agar-Agar. Deixeu bullir dos minuts i passeu-la  en un plat  per tal que quan solidifiqui la pugueu tallar a daus.
Bulliu els Manicottis amb aigua i sal durant el temps que us recomana el fabricant de la pasta. Un cop cuits refredeu-los amb aigua freda.
Talleu a daus el tomàquet d'amanir i poseu-lo al plat de servir.
Farciu la pasta amb la massa i col·loqueu-la damunt del tomàquet . Decoreu amb els pebrots verds picants, el pebre,  l'oli d'oliva verge i els daus de gelatina de cervesa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...