divendres 19 2012

Pa ratllat fet a casa



Ratllar el pa a casa, a part de poder triar el punt de finor que vulgueu, serveix per estalviar. Algú pot pensar que és poca cosa el que s'estalvia però, si ho penseu bé, preparar-lo a casa fa que no quedin rosegons al calaix del pa, ni que el que heu comprat fa dies, no el pugueu utilitzar perquè s'ha tornat ranci. Fins i tot podreu aconseguir una bona textura per a fer sopes.

Els que he preparat avui tenen dues utilitats diferents, el més fi l'utilitzo per arrebossats i l'altre per fer pilota, mandonguilles o altres elaboracions.

Elaboració amb el robot de cuina Thermomix
1. Assegureu-vos que el got i les ganivetes estiguin ben seques. Per aquest motiu, abans de començar a cuinar el que podeu fer és pensar si teniu alguna cosa per a moldre o ratllar i així aprofitar,  però si no us en recordeu i el teniu humit, el llibre recomana que amb el got buit programeu 20 segons a velocitat 10.
2. Trenqueu a bocins el pa (de la mida d'un glaçó si és molt sec) i col·loqueu-lo al got de la màquina fins a la meitat.
3. Si el pa no és molt dur, pugeu la velocitat gradualment de 5-10 durant els segons que vosaltres creieu, per aconseguir la textura que us agradi.
Si el pa és molt sec  és convenient primer fer  2 o 3 cops de turbo.
Recordeu aguantar el tap petit de la tapa perquè no us salti al ratllar.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...