diumenge 14 2012

Pa de pessic de carbassa




Cap a la Recepta del 15 falta gent! Gràcies a aquesta iniciativa molts blocaires ens trobem en aquest punt. Aquest cop amb  proposta de tardor i amb la carbassa de protagonista.
Ingredients
170g de carbassa bullida
200g de sucre llustre
1 tros de pell de llimona
2 ous ecològics
50g d'oli d'oliva
270g de farina
1 sobre d'impulsor
Elaboració amb el robot de cuina Thermomix
1. Preescalfeu el forn a 180ºC
2. Unteu amb mantega el motlle i enfarineu
3. Peleu i talleu uns trossos de carbassa i, fegiu aigua fins a cobrir-los. Deixeu-los coure a temperatura Varoma durant 15 minuts a velocitat 1. Escorreu l'aigua i trinxeu la carbassa durant 2-3 segons a velocitat 4 (segons el vulgueu més o menys trinxat augmenteu el temps).
4. Esbandiu el got i eixugueu-lo bé per tal de fer sucre llustre. Si ja en teniu d'altres vegades podeu estalviar-vos el següent pas.
5. Poseu el sucre al got del robot i feu sucre llustre durant 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
6.Per perfumar el sucre, afegiu el tall de pell de llimona i programeu durant 20 segons més a velocitat progressiva 5-10.
7.  Afegiu els ous i programeu 2 minuts a 37ºC i velocitat 5
8. Incorporeu el trinxat de carbassa i l'oli d'oliva suau programeu 10 segons a velocitat 5 i acabeu de remenar a mà suaument amb l'espàtula.
9. Ompliu el motlle i enforneu durant 25-30 minuts depenent del forn. Feu la prova de l'escuradents abans de retirar-lo del foc.

Elaboració a mà
Separeu les clares dels rovells.
Poseu els rovells i el sucre fins que us quedi ben esponjat, llavors afegiu el trinxat de carbassa i la farina garbellada en forma de pluja.
Munteu les clares a punt de neut. Quan les tingueu a punt, les afegiu a la massa i ho paseu als motlles. 

Si preferiu també podeu muntar tot plegat, clares i rovells

Per decorar he fet servir sucre llustre i cacao en pols. M'han sortit dues emmotllades perquè el meus motlles són petits fan 16cm.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...