No és el primer cop que faig aquest pa o pastís de verdures, inspirat en un
que vaig veure a fer al chef Karlos Arguiñano. Mai el faig igual, perquè els
ingredients sempre van segons el que tinc a la nevera.
Ingredients:
1 enciam sencer
1/4 de porro
1/4 de carbassó petit
1/2 pebrot vermell
1 pastanaga
4 ous núm. 0
125 oli d'oliva
50ml d'aigua
200g farina
1 sobre d'impulsor
1 polsim de pebre negre
1 polsim de sal
Elaboració:
Forn preescalfat a 180ºC
Folreu amb paper forn un motlle tipus "plumcake"
Escaldeu l'enciam, coleu, talleu i escorreu molt bé. Deixeu refredar i reserveu
Talleu o trinxeu petites les altres verdures. Reserveu
Deixateu els ous en un bol, afegiu l'aigua, l'oli, pebre i sal. Afegiu la
farina i l'impulsor. Remeneu bé perquè no us faci grumolls i totes les verdures
reservades.
Col·loqueu la massa en el motlle i enforneu durant 35 minuts.
Abans de treure'l del forn feu la prova de "l'escuradents" per
comprovar si està ben cuit.
Deixeu refredar abans de treure'l del motllo.
Avui l'hem acompanyat amb un toc de maionesa.