Fa uns dies quan la Mercè del bloc Cuina per llaminers, va presentar un preciós pastis de mató ja en vaig quedar enamorada.
Actualment, estic fent plats i combinacions amb mató casolà i vaig pensar que era un bon repte provar de fer el pastís de la Mercè.
Com veureu, a la seva recepta hi he fet alguns canvis: un perquè no tenia la matèria prima suficient (he tingut que ajustar o canviar algun ingredient), un altre, perquè hi he afegit panses de Corint que m’agraden molt.
Mató casolà fet amb un litre i mig de llet aquest cop (per veure com el faig premeu aquí)
300 gr de mató
2 ous
56 gr de sucre
80 gr de farina
¼ de litre de llet sencera
30 gr de mantega tova (pomada)
Ratlladura de llimona
Elaboració
Prepareu un motlle enfarinat (primer l’unteu amb oli o mantega i l’empolvoreu amb farina)
Preescalfeu el forn a 180ºC
Barregeu primer el sucre amb els ous fins que us quedi una pasta (amb la batedora tal com recomana la Mercè). Llavors afegiu la farina, la llet, la mantega i per últim la ratlladura de llimona.
Distribuïu dins el motlle i abans d’enfornar tireu les panses per a sobre (jo ho he fet abans i m’han quedat mal col·locades)
El proper crec que hi afegiré una mica més de sucre
El proper crec que hi afegiré una mica més de sucre
45 minuts i llest! Però ja sabeu cada forn... va a la seva.