Molts cops quan preparem menjars de carmanyola, no pensem en aquest tipus de preparats que aporten diversos nutrients alhora. Avui he preparat per demà dinar aquest reixat tan senzill.
Ingredients per a dues persones:
1 massa de pasta de full
1 grapat de pèsols
8 mongetes tendres
4 tires de pebrot vermell escalivat
1 pastanaga
1 llauna de tonyina
3 cullerades grans de blades bullides i escorregudes
3 cullerades grans de blades bullides i escorregudes
1 rovell d'ou
1 grapat de pinyons
1 grapat de pinyons
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
Preescalfeu el forn a 200ºC
Peleu els pèsols, talleu les mongetes tendres i la pastanaga.
Poseu tots aquests ingredients (mongetes, pastanaga, bledes, pinyons) en una paella antiadherent amb un raig d'oli d'oliva i coeu-los deixant-los al dente. Un cop cuits reserveu-los.
Enfarineu el marbre i poseu la massa de pasta de full, si l'heu comprat rodona, us tocarà tallar-li les bores per fer-la quadrada. Feu-ne dos parts partint-la per la meitat.
Una part l'ompliu amb la verdura i la tonyina i, l'altra hi passeu l'estri que dibuixa i talla el reixat (jo l'estreno avui).
Poseu la part enreixada a sobre de l'altra i, segelleu els costats amb una forquilla (com quan feu una cresta).
Abans de posar-la al forn la pinteu amb un rovell d'ou.
Vigileu-la mentrestant es cou i quan la veieu enrossida gairebé que ja està.
(Amb la massa que he tallat dels costats i el farcit que m'ha sobrat, he preparat una cresta).
(Amb la massa que he tallat dels costats i el farcit que m'ha sobrat, he preparat una cresta).
Espero que us agradi