Aprofitem el que queda de l'hivern per menjar sopetes, pures i brous.
Avui us presento, un puré de carbassa pensat per tots nosaltres i també per les persones que han de tenir cura de la seva digestió.
Aquest puré el podeu preparar de dues maneres: una amb tots els ingredients bullits (en aquest cas anirà molt bé per a persones amb problemes digestius o com us deia, que necessitin un menjar fàcil de digerir) o incorporant-l’hi un caramel·litzat de ceba, que podeu introduir-lo durant la cocció o després d’haver retirat el plat de la persona que es cuida.
Ingredients per a tres persones
1/2 carbassa (d’aquelles que semblen una pera gran)
2 patates mitjanes
2 cebes de Figueres (una més grossa i una més petita)
Oli d’oliva verge
Sal
Preparació
Peleu i esqueixeu les patates a trossos. Peleu i talleu a daus la carbassa.
Poseu a bullir les patates, la carbassa, la ceba grossa, un bon raig d’oli d’oliva i sal. Mentrestant caramel·litzeu en una paella amb oli d’oliva l’altra ceba trinxada i reserveu-la.
Per la primera opció, només cal que quan els ingredients del puré estiguin cuits, els passeu per la trituradora i feu el puré.
Per a la segona opció, afegiu la ceba caramel·litzada en mig de l’ebullició o al final abans de tritura-lo. El gust varia.
Al retirar-lo del foc, comproveu primer la sal.