diumenge 12 2011

Galetes decorades amb fondant

Avui he participat al taller de galetes de mantega i decoració amb fondant que ha organitzat Inhala de Granollers. Les dues hores que ha durat han passat volant.

De galetes de mantega, ja sabeu que n’he presentat altres vegades però, tot i tenir fondant a casa, encara no m’havia atrevit a provar-lo per aquest ús.
L’Elena, la monitora, ha treballat lentament per tal de que nosaltres poguéssim seguir-la pas a pas.

M’agrada posar-m’hi de seguida, així que, he preparat la massa mentrestant feia el dinar i l’he posat a la nevera, tal com han recomanat.

Ingredients
125 mantega (textura pomada)
225 farina
115 sucre
1/2 ou
Ratlladura de llimona (o una mica d'extracte natural de vainilla)

Elaboració
En un bol, barregeu el sucre i la mantega, quan estigui ben barrejada afegiu el mig ou i després de barrejar-lo afegiu a poc a poc la farina. Treballeu amb les mans i com ja és normal amb aquest tipus de pastes no amasseu gaire. Feu una bola i poseu-la a la nevera (jo li he tingut una hora). Després traieu-la de la nevera i feu-ne tres parts i treballeu cada part amb el corró (deixeu-les a 3mm) i enforneu 170ºC  de 7 a 10 minuts (vigilant com sempre el forn). Sabreu que estan cuites quan veieu que les bores agafen color i si n’aixequeu una veureu el sota color torradet.

El fondant el trobareu en barres de colors a la mateixa botiga. Jo, com veureu no tenia gaires colors per triar. He fet el que he pogut amb el que tenia.

Per decorar i enganxar ens ha donat una formula de glaça reial però, en el meu cas que només l’he fet servir per enganxar he preparat una glaça morta, a base de sucre llustre i aigua.

Les meves, quatre boletes i lacasitos petits i llest!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...